K
Kobold
Gast
Als je uit je WGA'tje bent gegroeid, en je wilt iets groters erbij, voor wat meer rooster, dan stappen veel mensen over op een OTG of OTP 57.
Diegenen die het zich kunnen veroorloven, of uit hun 57 groeien (dat kan echt) schaffen zich een 67 cm ketel aan.
De overtreffende trap van Weber is de Ranch Kettle, een UFO met een doorsnede van 96 cm, die voornamelijk professioneel door cateraars gebruikt wordt.
Hiermee krijg je 50 monden gevuld, er passen zo'n 9 Beercan Chicks op, of 200 MOINKS, of 2 blauwe dozen babyback's, alles indirect, als je wil grillen dan kan er nog veel meer op.
Omdat ik binnenkort bij ons op de dorpsfair met wat BBQ heerlijkheden sta, en wat capaciteit te kort kwam hield ik een schuin oog op de MP.
Vervolgens wordt ik er door Gerard777 op het BBQforum op deze knaap geattendeerd, en de koop was dezelfde dag een feit.
Gelukkig heb ik een bestelauto, en dat ging maar net:
Nee, duidelijk niet nieuw, het kolenrooster heeft zwaar te lijden gehad van zware mishandeling.
Het vuur heeft voornamelijk in het midden van het rooster gelegen en een aantal spijlen zo dun gebrand dat die aan vervanging toe zijn. (2 van de 3 ondersteunende stangen zijn al gebroken)
Het bovenrooster is ook duidelijk slachtoffer, in het midden is van chroom geen sprake meer en zitten er behoorlijke pitten in de stangen gevreten.
De glazuur is her en der ook niet onbeschadigd en aan de voorkant vertoont de onderschaal ook de gevreesde craquelé, wat wel eens het gevolg kan zijn van het blussen met water.
Enfin, voor 1/5 van de nieuwprijs kun je wat tegenvallers verwachten, en hij is bij lange niet voor 80% afgeschreven, dus ik beschouw het als een geweldige aanwinst!
Afgelopen weekend vierde mijn Teerbeminde haar jubileum en dat was voor ons de gelegenheid om de Ranch Kettle maar eens in te wijden.
Ik ben begonnen met een zalmzijde te roken terwijl ik een Lomo el Trappo in de 57 liet plaatsvinden.
Daarna kwamen er MOINK's en pseudo ABT's erop, vervolgens de spareribs die hun laatste uurtje van de 3-2-1 sessie mee mochten doen.
Ik heb het hier zo druk mee gehad dat ik geen handen vrij had om ook een camera vast te houden, dus van de actie is er niets gebeurd.
Het mooie van deze ketel is dat je heel goed een soort van horizontale Minion methode kunt toepassen, waarbij je brikettenlaag gerust onder je eten kunt laten doorlopen, want het rooster laat zich gemakkelijk ronddraaien.
Het opklapgedeelte in het bovenrooster vind ik wat klein, dat had wel een spijltje of 3 groter gemogen.
Verder vind ik het een geweldig ding en het verbruik valt me ook alles mee.
Diegenen die het zich kunnen veroorloven, of uit hun 57 groeien (dat kan echt) schaffen zich een 67 cm ketel aan.
De overtreffende trap van Weber is de Ranch Kettle, een UFO met een doorsnede van 96 cm, die voornamelijk professioneel door cateraars gebruikt wordt.
Hiermee krijg je 50 monden gevuld, er passen zo'n 9 Beercan Chicks op, of 200 MOINKS, of 2 blauwe dozen babyback's, alles indirect, als je wil grillen dan kan er nog veel meer op.
Omdat ik binnenkort bij ons op de dorpsfair met wat BBQ heerlijkheden sta, en wat capaciteit te kort kwam hield ik een schuin oog op de MP.
Vervolgens wordt ik er door Gerard777 op het BBQforum op deze knaap geattendeerd, en de koop was dezelfde dag een feit.
Gelukkig heb ik een bestelauto, en dat ging maar net:


Nee, duidelijk niet nieuw, het kolenrooster heeft zwaar te lijden gehad van zware mishandeling.
Het vuur heeft voornamelijk in het midden van het rooster gelegen en een aantal spijlen zo dun gebrand dat die aan vervanging toe zijn. (2 van de 3 ondersteunende stangen zijn al gebroken)

Het bovenrooster is ook duidelijk slachtoffer, in het midden is van chroom geen sprake meer en zitten er behoorlijke pitten in de stangen gevreten.
De glazuur is her en der ook niet onbeschadigd en aan de voorkant vertoont de onderschaal ook de gevreesde craquelé, wat wel eens het gevolg kan zijn van het blussen met water.
Enfin, voor 1/5 van de nieuwprijs kun je wat tegenvallers verwachten, en hij is bij lange niet voor 80% afgeschreven, dus ik beschouw het als een geweldige aanwinst!


Afgelopen weekend vierde mijn Teerbeminde haar jubileum en dat was voor ons de gelegenheid om de Ranch Kettle maar eens in te wijden.

Ik ben begonnen met een zalmzijde te roken terwijl ik een Lomo el Trappo in de 57 liet plaatsvinden.

Daarna kwamen er MOINK's en pseudo ABT's erop, vervolgens de spareribs die hun laatste uurtje van de 3-2-1 sessie mee mochten doen.
Ik heb het hier zo druk mee gehad dat ik geen handen vrij had om ook een camera vast te houden, dus van de actie is er niets gebeurd.
Het mooie van deze ketel is dat je heel goed een soort van horizontale Minion methode kunt toepassen, waarbij je brikettenlaag gerust onder je eten kunt laten doorlopen, want het rooster laat zich gemakkelijk ronddraaien.
Het opklapgedeelte in het bovenrooster vind ik wat klein, dat had wel een spijltje of 3 groter gemogen.
Verder vind ik het een geweldig ding en het verbruik valt me ook alles mee.