Beef en Steak

Weber briketten: zwarte rookontwikkeling

DWAAS

Tondelzoeker
Berichten
4
Beste

Ik heb de laatste 2 x dat ik de bbq aanstak te maken gehad met zwarte rookontwikkeling.
Ik gebruik een schouw, weber briketten & ZIP aanmaakwokkels.
Voorheen had ik hier geen last van maar toen gebruikte ik gewone blokjes, de eerste X met de wokkels ook geen last en de laatste 2 x ontstaat er echt zwarte rook.

De rook die voorheen geproduceerd werd was wit/grijzig. (de gekende kleur zeg maar)

Iemand enig idee? Wat zijn alternatieven van briketten in min of meer dezelfde prijs range.
 
Weber briketten roken behoorlijk, de wokkels of aanmaak blokjes kunnen dit versterken. Maar de blokjes en of wokkels doen het maar 5-7 minuten, daarna komt de rook toch echt van de briketten.
Kokos briketten met name Ecobrasa, Dammers, flamous en dergelijk roken aanzienlijk minder.
Ze hebben ook meer energie in zich dan houtskool briketten.
Prijs is natuurlijk een ding, maar vergelijk dat met de prijs van het vlees wat je op de barbecue legt dan valt het allemaal reuze mee.

Hierover heb ik twee tegeltjes wijsheden met dank aan @Ewald en @noskos

IMG_9680.jpeg


IMG_9679.jpeg
 
Mooie tegeltje frits

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
 
De 2e kende ik nog niet, maar is zeker waar (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan