BasBQ
Beef en Steak

Watermeloen.

 

joseph86

Kooltjesharker
Berichten
115
Vandaag maar eens de tuin in gedoken om
Een nieuw recept uit te proberen. Gegrilde meloen van de bbq!

HET RECEPT:

Ingrediënten voor 4 personen.
- 1 teen knoflook
- 1 chilipeper
- 2 eetlepels soyasaus
- 1,5 eetelepels olijfololie
- 1 water meloen
- 2 bosuien
- 200 gram taugé
- 3 eetlepels wasabi mayonaise

Snijd de knoflook helemaal fijn, en snijd de chilipeper in dunne ringen en verwijder de zaadlijsten. Dit is je marinade voor de meloen.

Snijd de meloen in 4 plakken van 2-3cm dik.Schil de plakken en dep ze droog met keukenpapier. Leg de plakken in een ruime ovenschaal en bestrijk ze met het sojamengsel. Zet de schaal minimaal 15 minuten in de koelkast. Snijd 2 bosuien in dunne schuine ringetjes en schep ze door de taugé.

Steek de bbq aan. Grill de plakken meloen 2 a 3 minuten per kant. Neem ze van de bbq, en leg ze op een schaal. Verdeel het taugémengsel en de sesamzaadjes over.
Garneer met 3 eetlepels wasabi mayonaise.
Ikzelf heb bij de garnering ook de kruiden zonder de olie van de marinade gebruikt. Eet smakelijk!

IMG_3505.jpeg
daarna de meloen hiermee ingesmeerd en 15 minuten in de koelkast gezet. Ondertussen een lente uitje en taugé fijngesneden als garnering. Na 15 minuten de meloen uit de koelkast en de bbq op, om even lekker te grillen.
IMG_3507.jpeg
Nadat de meloen klaar was, bordjes opgemaakt en heerlijk gegeten. Deze gaan we vaker maken!
IMG_3508.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit en een keurig bordje
 
Dat ziet er heel lekker uit.

Mooie vega optie om erbij te hebben.
 
Dankjewel allemaal. Zal vanavond even het volledige recept hier plaatsen.
 
Leuk idee! Staat op de todo lijst
 
HET RECEPT:

Ingrediënten voor 4 personen.
- 1 teen knoflook
- 1 chilipeper
- 2 eetlepels soyasaus
- 1,5 eetelepels olijfololie
- 1 water meloen
- 2 bosuien
- 200 gram taugé
- 3 eetlepels wasabi mayonaise

Snijd de knoflook helemaal fijn, en snijd de chilipeper in dunne ringen en verwijder de zaadlijsten. Dit is je marinade voor de meloen.

Snijd de meloen in 4 plakken van 2-3cm dik.Schil de plakken en dep ze droog met keukenpapier. Leg de plakken in een ruime ovenschaal en bestrijk ze met het sojamengsel. Zet de schaal minimaal 15 minuten in de koelkast. Snijd 2 bosuien in dunne schuine ringetjes en schep ze door de taugé.

Steek de bbq aan. Grill de plakken meloen 2 a 3 minuten per kant. Neem ze van de bbq, en leg ze op een schaal. Verdeel het taugémengsel en de sesamzaadjes over.
Garneer met 3 eetlepels wasabi mayonaise.
Ikzelf heb bij de garnering ook de kruiden zonder de olie van de marinade gebruikt. Eet smakelijk!
 
Mochten mensen dit recept gaan maken, en verfijnen hoor ik het graag. Zelf zou ik er een volgendekeer wat limoensap op het einde over sprenkelen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan