E
Eindelijk een OTP
Gast
Ik ben het even kwijt, wie heeft er wat tips voor mij. . . . . .
Ik heb problemen om de BBQ (Weber OTP) op temperatuur te krijgen en te houden.
Verschillende briketten geprobeerd (Bouwmarkt, Weber, Kokos) maar de temperatuur blijft veel te laag, waardoor ik de laatste tijd steeds mijn gerechten af moet garen in de oven X( zoals recent een BCC, en da's toch niet de moeilijkste om te maken. Wil graag PP maken, maar dan moet ik eerst de temperatuur goed kunnen krijgen, en houden.
Gisteren nog een kleine kiprollade geprobeerd. Kleine kolenstarten vol briketten (Weber in dit geval) met een kop erop en rustig aangestoken. Ruim gewacht tot ook de bovenste briketten helemaal grijs waren en toen twee hoopjes gemaakt, aan weerszijden van de rollade.
Aanvangstemperatuur lag net op de 140o C en daalde al snel naar 120 en was met moeite (alle schuiven open en het as van de briketten geschud) op 100o C te houden.
Na 5 kwartier was alle fut eruit en de rollade op 77 graden (rustig gegaard dus en erg lekker / sappig) maar zo krijg ik geen grotere stukken gaar.
Als een volle starter het al niet trekt snap ik niet hoe ik ooit een lange run met de minion- of snake methode zou moeten doen.
Alle tips voor deze 'anfanger' zijn dus welkom, bij voorbaat dank :-B
Groet,
Erik.
Ik heb problemen om de BBQ (Weber OTP) op temperatuur te krijgen en te houden.
Verschillende briketten geprobeerd (Bouwmarkt, Weber, Kokos) maar de temperatuur blijft veel te laag, waardoor ik de laatste tijd steeds mijn gerechten af moet garen in de oven X( zoals recent een BCC, en da's toch niet de moeilijkste om te maken. Wil graag PP maken, maar dan moet ik eerst de temperatuur goed kunnen krijgen, en houden.
Gisteren nog een kleine kiprollade geprobeerd. Kleine kolenstarten vol briketten (Weber in dit geval) met een kop erop en rustig aangestoken. Ruim gewacht tot ook de bovenste briketten helemaal grijs waren en toen twee hoopjes gemaakt, aan weerszijden van de rollade.
Aanvangstemperatuur lag net op de 140o C en daalde al snel naar 120 en was met moeite (alle schuiven open en het as van de briketten geschud) op 100o C te houden.
Na 5 kwartier was alle fut eruit en de rollade op 77 graden (rustig gegaard dus en erg lekker / sappig) maar zo krijg ik geen grotere stukken gaar.
Als een volle starter het al niet trekt snap ik niet hoe ik ooit een lange run met de minion- of snake methode zou moeten doen.
Alle tips voor deze 'anfanger' zijn dus welkom, bij voorbaat dank :-B
Groet,
Erik.