- Berichten
- 10.082
Beste bbq-collega's
Het was alweer lang geleden dat we DanBras sateh gemaakt hebben. En wat is nou mooier dan dit op het spitje te doen?
Het recept is uiteraard te vinden op het forum. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/sateh-babi-ajam-varkensvlees-kippenvlees.3484/
Hier de pic's
Woensdag avond de marinade gemaakt voor 2 kg kipdij. Donderdagmiddag de kipdij in stukken gesneden en in de marinade (ut ken net
)
Na 2 daagjes in de koelkast en af en toe omscheppen (ja, ik weet het: een ziplock is makkelijker maar die waren op) mochten ze gisteren op de spiesjes geregen worden. 6 flinke spiezen mag ik wel zeggen
Zo, aan het spit op de bbq met wat rookhout
Na 3 kwartier op 150gr precies 70gr. Perfect. Ze mochten eraf
Op het bordje
Jongens, wat was het weer waanzinnig lekker.
En wat ben ik blij met mijn spitje.
Bedankt voor het kijken
Rick
Het was alweer lang geleden dat we DanBras sateh gemaakt hebben. En wat is nou mooier dan dit op het spitje te doen?
Het recept is uiteraard te vinden op het forum. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/sateh-babi-ajam-varkensvlees-kippenvlees.3484/
Hier de pic's
Woensdag avond de marinade gemaakt voor 2 kg kipdij. Donderdagmiddag de kipdij in stukken gesneden en in de marinade (ut ken net

Na 2 daagjes in de koelkast en af en toe omscheppen (ja, ik weet het: een ziplock is makkelijker maar die waren op) mochten ze gisteren op de spiesjes geregen worden. 6 flinke spiezen mag ik wel zeggen
Zo, aan het spit op de bbq met wat rookhout
Na 3 kwartier op 150gr precies 70gr. Perfect. Ze mochten eraf
Op het bordje
Jongens, wat was het weer waanzinnig lekker.
En wat ben ik blij met mijn spitje.
Bedankt voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: