- Berichten
- 73
Bewust in de asbak omdat ik alweer DE foto ben vergeten. Toch wou ik het jullie niet onthouden.
Een zalm zijde met huid van de Nettorama in de aanbieding. Zag er mooi uit dus meegenomen.
Eerst de zalmzijde bestrooid met zeezout en een uur in de koelkast laten liggen. Daarna afgespoeld, droog gemaakt en terug in de koelkast voor 2 uur.
De WSM op 88 graden gebracht (moet ik nog zeggen dat een WSM super stabiel blijft?
) en de zalm ondertussen bestrooid met versgemalen peper, takjes dille en schijfjes citroen.
Zalm eerst 10 minuten op het rooster en daarna gerookt met eiken voor een uurtje. Bij kerntemperatuur van 55 graden eraf gehaald. Samen met wat mosterd dille saus was dit erg goed te doen! Zalm was supermals dus dit komt vaker op het menu!
Een zalm zijde met huid van de Nettorama in de aanbieding. Zag er mooi uit dus meegenomen.
Eerst de zalmzijde bestrooid met zeezout en een uur in de koelkast laten liggen. Daarna afgespoeld, droog gemaakt en terug in de koelkast voor 2 uur.
De WSM op 88 graden gebracht (moet ik nog zeggen dat een WSM super stabiel blijft?

Zalm eerst 10 minuten op het rooster en daarna gerookt met eiken voor een uurtje. Bij kerntemperatuur van 55 graden eraf gehaald. Samen met wat mosterd dille saus was dit erg goed te doen! Zalm was supermals dus dit komt vaker op het menu!
