BasBQ
Beef en Steak

Warm gerookte zalm

 
 

yvosurf

Kooltjesharker
Berichten
146
Die dikke 5kg zalm van de makro in de vriezer moesten we toch echt proberen vandaag. Schoonouders kwamen eten, grote eters, dus maar 2 dikke lendes eruit gehaald vrijdag.

Vanochtend in de zout, basterdsuiker en peper:

810927b2b1fb4aa9924fde02367b26ca.jpg


En in de koelkast voor dikke 2 uur:

0692a2100996c01746de9d431ebbfa0e.jpg


Daarna afspoelen en in de koelkast bewaren tot het moment daar is.

Op het moment daar, de egg op 120 graden en kersenhout rookbox erin. Heerlijk:

f3e9a49e46d74216b3cac318e05adfa6.jpg


Na een uurtje de kern op 60 graden en zag er als volgt uit:

440cec0893cf49cf7b9c8f4be7b1ca2e.jpg


Daarbij groene asperges gestoomd en zacht gekookte eieren met een lekker botersaus erbij.

Men leek wel expeditie Robinson te hebben gespeeld voor 6 weken. Er werd geschransd,  geboerd en witte wijn gedronken. Het laatste galgemaal was er niets bij.

Denk, en weet, dat het heerlijk was ;-)
 
Haha. Mooi verhaal.
Lekker hoor. Ziet er goed uit
 
prachtig verhaal
 
haha! moet ik ook maar is maken, is kijken hoe mijn schoonmoeder zich dan houd  :p
Ziet er erg lekker uit, en staat ook op mijn todo lijst.
Ben alleen bang dat de cederhouten plank zalm met kop en schouders op nummer 1 blijft staan, maar wie niet waagt...
 
Terug
Bovenaan Onderaan