Wij hadden belooft om nogmaals de warm gerookte zalm klaar te maken voor de schoonfamilie. En dat moest gisteren gebeuren. Dus vrijdagmorgen ging ik naar spakenburg om een mooie zalmzijde te scoren bij de visafslag.
Dankzij phlurm heb ik een heerlijk recept om deze droog te pekelen.
Zeezout, bruine suiker, gekneusde jeneverbessen, dille, marjoraan, peperkorrels gekneusd,sinaasappelschil en sap. Hij rook weer heerlijk en heeft een uurtje of 8 in de pekel gelegen
Na het pekelen goed afgespoeld en drooggedept en uiteindelijk ingepakt in een droge schone theedoek in de koelkast.
De volgende dag hadden we met wat opstart problemen (zijn redelijke rook newbies) de rookoven tussen de 65 en 80 graden en kon het feest beginnen. Eerst garen en later met beukenmot ca 30 tot 45 minuten gerookt.
Na het roken nog even een minuut of 15 onder alufolie laten rusten. En nog voor ik het eindresultaat kon fotograferen... Je raad het al ...op
Tot snel weer want ik heb de smaak te pakken
Gr danitsa
Dankzij phlurm heb ik een heerlijk recept om deze droog te pekelen.
Zeezout, bruine suiker, gekneusde jeneverbessen, dille, marjoraan, peperkorrels gekneusd,sinaasappelschil en sap. Hij rook weer heerlijk en heeft een uurtje of 8 in de pekel gelegen


Na het pekelen goed afgespoeld en drooggedept en uiteindelijk ingepakt in een droge schone theedoek in de koelkast.
De volgende dag hadden we met wat opstart problemen (zijn redelijke rook newbies) de rookoven tussen de 65 en 80 graden en kon het feest beginnen. Eerst garen en later met beukenmot ca 30 tot 45 minuten gerookt.


Na het roken nog even een minuut of 15 onder alufolie laten rusten. En nog voor ik het eindresultaat kon fotograferen... Je raad het al ...op
Tot snel weer want ik heb de smaak te pakken
Gr danitsa