- Berichten
- 5.160
Vandaag in België 11 november, en dat betekend een feestdag, met name 'Wapenstilstand'. Ik had onlangs toen de covid-maatregelen soepeler waren, een blok van 2100gr arrosticini's meegebacht van bij de groothandel om dit eens buit te maken als wat vrienden thuis waren. Dat zijn 100 stokjes van 21gr.
Simpel gezegd heb ik ze gekocht als arrosticini's, maar het zijn gewoon souvlaki's. De Italianen noemen het anders dan de Grieken.
Vermits het lam is en maar 3 maanden houdbaar in de vriezer, moest ik toch een manier vinden om er vanaf te geraken. 100st voor 2 volwassenen en een kind van 9 jaar is wat veel. Dus had ik met de vrienden waarmee ik het normaal zou opeten, de afspraak gemaakt om een walk-in te doen. Ikke dus bakken waarbij zij het gewoon konden afhalen.
Dus nog rap een marinade gemaakt op z'n grieks met gemalen ajuin, olijfolie, citroensap, peper en zout en nog wat provencaalse kruiden erbij. Was dik in orde.
Vanwaar de 'lazy'. Awel, ik heb ze zo gekocht en dus niet zelf gemaakt Deze keer ook niet op de kamado Joe, maar wel op de gasBBQ. Gewoon omdat ik dan die klemroosters kon gebruiken dat echt wel welkom is voor zo mini stokjes. Anders zou ik me onnozel draaien daaraan.
Al bij al was iedereen tevreden en ik zat nog een maandje binnen de 3 maanden invriezen. Heb nog een aantal van die dingetjes liggen en dus moet ik telkens iets verzinnen om te zorgen dat ik het uiteindelijk niet moet weg gooien.
Simpel gezegd heb ik ze gekocht als arrosticini's, maar het zijn gewoon souvlaki's. De Italianen noemen het anders dan de Grieken.
Vermits het lam is en maar 3 maanden houdbaar in de vriezer, moest ik toch een manier vinden om er vanaf te geraken. 100st voor 2 volwassenen en een kind van 9 jaar is wat veel. Dus had ik met de vrienden waarmee ik het normaal zou opeten, de afspraak gemaakt om een walk-in te doen. Ikke dus bakken waarbij zij het gewoon konden afhalen.
Dus nog rap een marinade gemaakt op z'n grieks met gemalen ajuin, olijfolie, citroensap, peper en zout en nog wat provencaalse kruiden erbij. Was dik in orde.
Vanwaar de 'lazy'. Awel, ik heb ze zo gekocht en dus niet zelf gemaakt Deze keer ook niet op de kamado Joe, maar wel op de gasBBQ. Gewoon omdat ik dan die klemroosters kon gebruiken dat echt wel welkom is voor zo mini stokjes. Anders zou ik me onnozel draaien daaraan.
Al bij al was iedereen tevreden en ik zat nog een maandje binnen de 3 maanden invriezen. Heb nog een aantal van die dingetjes liggen en dus moet ik telkens iets verzinnen om te zorgen dat ik het uiteindelijk niet moet weg gooien.