BasBQ
Beef en Steak

Walchers Gilden Spek..:D-->Part 2

Mike v R zei:
Het is niet de bedoeling dat je het spoelt, daar zit juist de smaak in.


Volkomen mee eens dat word je korst en lekker dat het is.  Inderdaad de conimex ketjap is errug zout
 
Het viel toch in de smaak!

Deze keer iets minder ketjap en meer vleesj 826gram bang!

Hier de foto's
uqe3equ7.jpg

hyne2ate.jpg


5ehymejy.jpg
 
Zo de Q opgang jagen!
yqa7ynup.jpg


Spek
bu9u8upy.jpg
 
y7abymaq.jpg


Het word wat
 
Ziet er geweldig uit!
Mijn auto stuurde gister "toevallig" de slager. Buikspekje gescoord en die ligt nu kennis te maken met de marinade.
Ik hoop op een mooie kruisbestuiving. Zondag gaat ie er op.
Bedankt voor de inspiratie  B-)
 
Nog een vraag over de temperatuur:
Ik las net dat mensen het ook op 107C doen ipv 160C
Behalve dat dat langer duurt, zijn er verder nog verschillen?
 
Het resultaat is beter ;).

Met 107 C zal hij langer in de rook hangen wat een lekkerder resultaat zal geven, ook is de kans op verbranden bij 160C groot.
 
Thanks!
Doe ik hem laag. Kan ik in de toren ondertussen een zalmpje op temperatuur brengen B-)
Oh en Appel of Hickory?

Zelfde hout ook voor de de zalm aangezien ze dezelfde warmte bron gebruiken

Frits zei:
Het resultaat is beter ;).

Met 107 C zal hij langer in de rook hangen wat een lekkerder resultaat zal geven, ook is de kans op verbranden bij 160C groot.
 
Ik heb appel gebruikt
Ik heb er een bij de slager om laten snijden voor broodbeleg hmm lekker
 
Ik vond hem ook wat aan de zoute kant. Misschien is de samenstelling van de marinademix wat gewijzigd.
 
Kan ook aan je ketjap liggen. Welke heb je gebruikt Ati?
 
Ketjap Manis van Conimex is geen goede ketjap Manis, ik vind hem niet vies maar het is geen goede Manis.
Het is meer een kruising tussen Manis en Asin, te zout dus. (Ketjap Asin is zoute ketjap)
Hoe kom ik aan die wijsheid?
Simpelweg de oude receptenboekjes lezen van onze oud kolonialen (indo's) die allemaal hetzelfde zeggen in hun receptenboekjes.
Algemene Quote van onze oud kolonialen: "Koop een goede Ketjap Manis, geen Conimex!"
Als de originele gebruikers dat zeggen, wie ben ik dan om dat tegen te spreken.

Goede ketjap manis zijn volgens de kenners onder andere :

ABC Ketjap (is van Heinz)
Ketjap Kentel no.1, de grote rode A (is van Vanka Kawat)
Ketjap Medja no.1 (is van Vanka Kawat)


Mijn voorkeur gaat uit naar de Medja, smaakt nagenoeg hetzelfde als de grote rode A maar de grote rode A heeft een licht wrange nasmaak die de Medja niet heeft.
ABC heb ik nog nooit geproefd maar schijnt ook waanzinnig goed te zijn.


 
Stukkie buikspek zondag geQt. Beetje zout toen ie nog wamr was. Kouder was ie lekkerder. Volgende keer voor een andere ketjap.
Dat er een volgende keerkomt staat vast  :D

20140629_190631_zpsc86jigrp.jpg~original


Toen ie toch aan stond,
een zalmpje erbij op

IMG_20140629_192051_zpsk99jrbpx.jpg~original


Allen bedankt voor de tips B-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan