BasBQ
Beef en Steak

Walchers Gilden Spek..:D-->Part 2

 
 
 

The Name is Neo

Kooltjesharker
Berichten
217
Na dit recept vakkundig gepikt te hebben :p

heb ik gister ochtend de boel in de marinade gezet

stukje buikspek van de slager. 600gr
Foto650-M477AN8C.jpg


kennismaken met marinade in vleeszak
Foto650-TSVP7ENM.jpg


Dagje later even gekneed en terug in de koeling
Foto650-TY8SFFKJ.jpg


morgen ga ik hem op 160gr op de Bbq roken. Martijn van Vuur en rook heeft voorzien van mooi appelhout.
wat mij het perfecte rookhout lijkt voor dit knaapje.

iemand nog tips om 160gr goed stabiel te houden op mijn 47cm Weber performer.
ik wilde mijn black ranch houtskool gebruiken. ik heb ook nog weber steakhouse kolen liggen (zwarte zakken)
 
Ben benieuwd!! Succes :D
 
Lekker, staat bij mij voor het weekend op de lijst. Gaat morgen in de marinade. Succes!
 
kan je het recept delen of staat het al ergens ?
staat ook bij mij op mn lijstje
 
Hij staat ook hier in de recepten lijst.
 
Hij ligt erop..! Bbq temp 171 gr stabiel
Vleesch nu 20 ik rook op appelhout.

De fotos maak ik met mijn appel dus ik upload ze later als jullie het niet erg vinden :)

Nu sit back drink a hoppy beer and enjoy the ride..
 
Zo dat is lekker vanavond bij een biertje
 
Wooow het was geweldig ik zal morgen de fotos posten
 
Hey nou hier dan de beloofde Foto`s.

even op kamertemp laten komen
Foto-SON8D7QJ.jpg


voorbereiden van de Q zoals altijd had ik weer net teveel kolen dus werd hij weer te heet maar met 3 kooltjes minder was de temp binnen 25 minuten stabiel
Foto-M7GSZY68.jpg


165graden
Foto-ZBEWWNRR.jpg


en GO
Foto-LHZKUISP.jpg


rond de 40 graden
Foto-DRSUUD6O.jpg


een hoop herrie bij 72.. en in de folie ik heb hem 10 minuten laten rusten
Foto-3KOHWIDF.jpg


klaar met slapen
Foto550-BHZQKDED.jpg


Mes derin de eer voor de Vrouw natuurlijk.
Foto550-HIFXIBOV.jpg


en nog een na het snijden
Foto550-FDTCXGRA.jpg


Het was echt geweldig lekker en mals. alleen wel een tikje aan de zoute kant ik heb exact het recept aangehouden volgende keer zal ik iets minder zout toevoegen verder super

Ik had een stukje naar mijn slager gebracht. hij was erg onder de indruk. we raakten aan de praat en voor ik het wist gaf hij me een stukje schouder om Pulled Pork van te maken het is maar een 1,2 kilo stukje maar voor een ZEER schappelijk prijsje.

Dus deze maar gelijk bereid.. Zie nieuw topic

 
Ziet er heerlijk uit, wel raar dat het te zout was.
Daar heb ik andere nog niet over gehoord.
 
Vind het recept ook niet te zout, enige dat ik kan bedenken is dat het misschien aan je ketjap ligt, welke heb je gebruikt?
 
noskos zei:
Vind het recept ook niet te zout, enige dat ik kan bedenken is dat het misschien aan je ketjap ligt, welke heb je gebruikt?

Kwaliteit van conimex.. Het is ook een smaakmening al vind ik de kipkruiden van versteeg ook altijd wel erg zout zo komen de rest van de kruiden niet altijd mee

Begrijp me niet verkeerd ik vond het iets zout niet TE zout
 
Ik gebruik de witte fles, deze vind ik minder zout dan de andere.

 
Ik vond mijn eerste stuk ook te zout! Spoel het stuk vlees nu altijd even gauw af! En nu vind ik hem prima!
 
Het is niet de bedoeling dat je het spoelt, daar zit juist de smaak in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan