BasBQ
Beef en Steak

Wagyu short ribs

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.126
Een vriend van een vriend … heeft 6 wagyu koeien als hobby :D (lijkt wel een beginnende mop).

Jaarlijks laat hij er 2 slachten en stukkeren in een school. Zo leren ze dan de beestjes in stukken te snijden. Echter zijn het vooral de bekende supermarktvleesjes en dus niks spannends. Opeens kwam die vriend van mij met een blok van net geen 8kg aan. 5 lange ribben. Gisteren getrimd en bleef er nog 5,7kg over.

Deze morgen om 7u ging de wekker en tegen 7.20u lag hij erop met een blokje hickory, rode wijnvaten en eik. Qua kruiding pezo, garlic en paprikapoeder. Na 4u zat hij netjes op 71° waarna ik hem ingepakt heb. Jezus wat een alu folie heb ik daaraan gebruikt :eek::LOL:. Ik gokte tegen 17u klaar en dan nog 15 min uitdampen en 45min rusten zodat we tegen 18u konden eten. Maar hij zat om 16.15u al aan 95°. Prikker ging er overal als boter in. Schrik dat ik al iets te ver was. Gelukkig niet.

Vond wel dat er redelijk wat vet aan was, maar dat kan je laten liggen. We hebben er met 7 personen rijkelijk van gegeten en er was toch nog 1/5de ervan over. Iedereen vond het super, maar dan ook super lekker. De eigenaar van de koeien is ook komen mee eten en heb meteen gevraagd of ik de volgende keer er kan kopen, maar wel kleiner gesneden, vermits deze maar ‘net’ op de KJC paste. Hij kweekt ze voor eigen vlees en vlees voor vrienden.

E5B028D5-0BD7-481D-8FC4-96AF0FD3D006.jpeg


4B6F9129-ACAF-4892-8349-DA988BC97157.jpeg


C8837898-20F4-4B61-A308-26FFA13AB94F.jpeg


CDAE8298-1387-4A56-9030-D166FCB2CEE6.jpeg


F30DE4F4-E701-491F-89B6-00BA5328665C.jpeg


5B68D473-D85F-4963-8834-E883E7E68F36.jpeg


84BE3F55-D7D3-448C-9F47-21C07829326E.jpeg


ACECCA2C-E9A8-41BF-A4C0-3FA062CD7A65.jpeg


42F2B082-AFB6-4B79-811E-BE2B180B7B18.jpeg


39CC7CEF-FAE6-49C6-BA82-98EFF12FB483.jpeg


A57EB993-9739-4D47-BF8A-4E7DD8B647BF.jpeg


BFBE14F3-9BAF-45D3-A06B-43AD023714B3.jpeg


2A77C0A9-510F-494A-9F38-74B7A848D973.jpeg


250F809C-1D36-4A63-96AF-120A07159A16.png
 
Laatst bewerkt:
Dat is toch een prachtig stuk vlees, mooi gedaan hoor.

Ik zou je (bevriende) slager zeker niet vragen om hem kleiner te slachten. Mooi toch zo, met wat vrienden.
 
Dat is toch een prachtig stuk vlees, mooi gedaan hoor.

Ik zou je (bevriende) slager zeker niet vragen om hem kleiner te slachten. Mooi toch zo, met wat vrienden.
Dat is geen slager. Gewoon een hobbyboer met wat tuin teveel :ROFLMAO:

Kleiner is handiger met inpakken. Was toch een gedoe met de folie. Butcherpaper had helemaal niet gegaan.
 
Laatst bewerkt:
Dat is geen slager. Gewoon een hobbyboer met wat tuin teveel :ROFLMAO:

Kleiner is handiger met inpakken. Wad toch een gedoe met de folie. Butcherpaper had helemaal niet gegaan.
Ach je kan ook gewoon de big joe aanschaffen, dan lijkt het visueel ook weer een stukje kleiner :D

Maar mooi stukje vlees, ik zou ook wel zo'n vriend van een vriend willen hebben
 
Ach je kan ook gewoon de big joe aanschaffen, dan lijkt het visueel ook weer een stukje kleiner :D

Maar mooi stukje vlees, ik zou ook wel zo'n vriend van een vriend willen hebben

Week eerder was die vriend langs gekomen met het diepgevroren stuk om te passen of het ging gaan. Anders kon ik hem bevroren nog doorzagen en met de extender werken. Maar hij paste er precies op. Mocht ook niet veel groter zijn. Gisteren morgen schoot me wel ineens te binnen van 'Waar ga ik die roostersonde nu plaatsen', maar omdat het stuk schuin liep, kon die er nog perfect bij :D

Maar die Big Joe lost het probleem van het inpakken niet op, tenzij we gewoon niet inpakken :ROFLMAO:

Ik heb nog een kleintje van Iers rund liggen en die ga ik eens in butcherpaper proberen.
 
wow mooi stuk gemarmerd vlees en ziet er erg lekker uit. handig als je dit soort vrienden hebt.
 
wow mooi stuk gemarmerd vlees en ziet er erg lekker uit. handig als je dit soort vrienden hebt.

Dat is idd wel handig, maar wel de indruk dat hij zich vooral beperkt tot de kweek ervan. Slachten moet sowizo gebeuren in een slachthuis en daarna gaan ze naar een school waar de kids tijdens de slagersopleiding de beestjes mogen opdelen.
Toen ik over bepaalde stukken begon van bavetten en brisket, was het voor hem ook niet helemaal duidelijk. Hij kweekte ze vooral om zelf goedkoop wagyuvlees te hebben en verkoopt de rest in pakketten aan vrienden en familie. Maar dat zijn dan meestal van die dunnere Entrecotes of T-bones wat je vooral in de supermarkt ziet liggen (maar dan van andere rassen).

Maar ben wel van plan om met deze connectie eens wat opties te bekijken :D
 
Leuk om zo te krijgen, mooi stuk vlees👍🏻
 
Ik zoek ook nog Z'n vriend van een vriend!!
Potver wat ziet dat er lekker uit!!
 
Die marmering :love:

Mooi stuk vlees, en mooi gegrild. Geloof gelijk dat iedereen het super lekker vond. Lees ik goed uit je grafiek dat je je KJ op 110 graden houdt?
 
Die marmering :love:

Mooi stuk vlees, en mooi gegrild. Geloof gelijk dat iedereen het super lekker vond. Lees ik goed uit je grafiek dat je je KJ op 110 graden houdt?

Low & Slow doe ik altijd op 107 a 110°C. Enkel toen ik op het laatste merkte dat hij wat sneller klaar ging zijn, heb ik hem laten aflopen.
 
Mooi werk. Ziet er lekker uit.
 
nou.. jaloers hoor!!
A omdat het zo mooi stuk vlees is,
B omdat het een groot stuk is
heel netjes gedaan, en fijn dat het allemaal gesmaakt heeft.
deze vriend moet je koesteren;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan