- Berichten
- 6.243
Planning van de week om vandaag wagyu chuck roast te maken. M’n dochter ging helpen met opmaken 
Van de week bij Beef & Steak besteld, gelijk maar houtskool en wokkels mee besteld, en donderdag laten bezorgen. Kom de wagyu chuck roast gelijk de koelkast in
Vrijdag bij thuis komst het stukje, 1.600 gram, bestrooid met Maldon smoked sea salt.
Moet op een rooster liggen wat ik niet had, rekje van de magnetron geworden
Vanmiddag de rest van het gerecht, aardappeltjes sla en knoflook gehaald.
Q aangestoken en warm laten worden, plate setter later op het rooster gelegd om mee op te warmen.
Nadat de Q op temp was een blokje kers en hickory op het kool gelegd en de platesetter geplaatst.
Omdat ik de aardappelstukjes met rozemarijn, effe geschud door olie en pezo, onder er vlees ging zetten maar niet direct op de platesetter wilde hebben i.v.m. de hitte direct op plaat een opstelling geknutseld.
Platesetter, alauminium folie om wat schoon te houden, 3 messing moeren vlamverdeler geplaatst
En de aardappeltjes erop
Rooster erboven en het “stukje” vlees met ingepakte knoflookjes er op.
Genius aangesloten, ingesteld op 110 graden. Probe geplaatst en ingesteld op 48 graden.
Wist eg nie hoe lang het zou gaan duren maar wist wel dat er tijd was om effe de stad in te gaan. Vogeltjes moeten morgen ook eten kunnen vinden hè.
Alarm, telefoon tevoorschijn getoverd. Temp boven de ingestelde temperatuur, liep gelukkigste te ver op maar wel richting huis.
Na 3 kwartier was de kerntemperatuur pas opgelopen naar 23 graden.
Vlees eraf en effe door gesneden en terug
Hierna ging het sneller
Na een half uurtje was de kerntemperatuur bereikt en kon het eraf en effe onder de folie. Ook de knoflook en de aardappeltjes eraf. Opstelling heeft gewerkt, aardappeltjes niet aangebrand
Platesetter en genius eraf gietijzeren rooster erop en de onderste schuif helemaal open, stoken met die Q
Toen het goed warm was vlees effe erop en aan beide zijde wat kleuren en naar 55 graden door garen
Klaar en het bordje op met salade aardappeltjes en de knoflook
Dat heeft weer gesmaakt en was niet de laatste keer

Van de week bij Beef & Steak besteld, gelijk maar houtskool en wokkels mee besteld, en donderdag laten bezorgen. Kom de wagyu chuck roast gelijk de koelkast in
Vrijdag bij thuis komst het stukje, 1.600 gram, bestrooid met Maldon smoked sea salt.
Moet op een rooster liggen wat ik niet had, rekje van de magnetron geworden
Vanmiddag de rest van het gerecht, aardappeltjes sla en knoflook gehaald.
Q aangestoken en warm laten worden, plate setter later op het rooster gelegd om mee op te warmen.
Nadat de Q op temp was een blokje kers en hickory op het kool gelegd en de platesetter geplaatst.
Omdat ik de aardappelstukjes met rozemarijn, effe geschud door olie en pezo, onder er vlees ging zetten maar niet direct op de platesetter wilde hebben i.v.m. de hitte direct op plaat een opstelling geknutseld.
Platesetter, alauminium folie om wat schoon te houden, 3 messing moeren vlamverdeler geplaatst
En de aardappeltjes erop
Rooster erboven en het “stukje” vlees met ingepakte knoflookjes er op.
Genius aangesloten, ingesteld op 110 graden. Probe geplaatst en ingesteld op 48 graden.
Wist eg nie hoe lang het zou gaan duren maar wist wel dat er tijd was om effe de stad in te gaan. Vogeltjes moeten morgen ook eten kunnen vinden hè.
Alarm, telefoon tevoorschijn getoverd. Temp boven de ingestelde temperatuur, liep gelukkigste te ver op maar wel richting huis.
Na 3 kwartier was de kerntemperatuur pas opgelopen naar 23 graden.
Vlees eraf en effe door gesneden en terug
Hierna ging het sneller
Na een half uurtje was de kerntemperatuur bereikt en kon het eraf en effe onder de folie. Ook de knoflook en de aardappeltjes eraf. Opstelling heeft gewerkt, aardappeltjes niet aangebrand

Platesetter en genius eraf gietijzeren rooster erop en de onderste schuif helemaal open, stoken met die Q
Toen het goed warm was vlees effe erop en aan beide zijde wat kleuren en naar 55 graden door garen
Klaar en het bordje op met salade aardappeltjes en de knoflook
Dat heeft weer gesmaakt en was niet de laatste keer

Laatst bewerkt: