BasBQ
Beef en Steak

Vragen 1e keer zalm koud roken

Straks ook maar eens een zalmzijde halen...
 
Henkie zei:
Sander72 zei:
Bewaren? Probeer maar!  :D

Man, wat een vragen weer... proef woensdag zelf... gerookte zalm is helemaal fantastisch! Kan je weken gekoeld en jaren in de vriezer bewaren, maar waarom zou je?!

Hehe, zelfde ervaring hier. Je geeft eens een stuk weg, niks in huis, oh dan maar gerookte zalm met pasta, wat zal ik eens lunchen. And it's gone.

Same here  :D
 
Ziet er prima uit. In de vriezer is het een paar maanden houdbaar. In de koelkast zou ik het een paar dagen tot een week bedaren. Het ligt eraan hoe schoon je hebt gewerkt, heb je handschoenen aangehad, was het aanrecht helemaal schoon allemaal zaken die belangrijk zijn.
Zelf proportioneer ik alles en vries het in, wat ik nodig heb haal ik uit de vriezer, het is zo ontdooid.
 
Vandaag ook voor het eerst zalm koud gerookt. Is het beter om nog een dagje in de koelkast te bewaren voor de verdeling van de rooksmaak? Of kan ik deze beter gelijk invriezen?

Net alvast stukje geproefd en smaakt al goed
 
Ik heb nog 2 porties over, dus ik denk dat die 2,4kg de week niet zal halen.
Ik zou zeggen een dagje in koelkast en dan in de vriezer.


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Vorige keer goed bevallen en nu zalm bij Makro in de aanbieding!
Dus nog een keer zalm roken!
Vr avond pekelen
za avond spoelen
zo ochtend roken
84672ca9e132269b3d9c5bdc6e2dde1b.jpg
8db0a79dce150ee2837949ede88ffc12.jpg
0ad500de1327357622b30a0c192c7276.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Goed bezig!
 
En we zijn vertrokken.
Ze zijn wel minder gepekeld/leerachtig dan vorige keer.
809037c16b244c826f86098729750d3c.jpg
87eb54c7e591982e903a03ddc9ee1562.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Nog een vraagje. Wat is de maximale temperatuur die je mag hebben in de bbq voor het koud roken?
Temperatuur sensor geeft nu al 12 graden aan een zonnetje lijkt door te breken.

Misschien parasol plaatsen?

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Onder de 20?C. Maar ik doe het in deze tijd liever ?snachts, juist vanwege dat zonnetje.
 
noskos zei:
Onder de 20?C. Maar ik doe het in deze tijd liever ?snachts, juist vanwege dat zonnetje.
+1

Eigenlijk altijd in de nacht.(behalve als het vriest). Dan heb je overdag de bbq weer vrij voor andere zaken  :)
 
Net weer thuis. Valt mee denk.
Nu paar natte lappen om de kamado gehangen. Blijft de buitenkant in ieder geval koel.
Zon is ook zo weg.
Voorzien jullie problemen met het eind product obv de temperatuur grafiek?
89492777efcf3a3226fe5f272db609a5.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Bij Makro gisteren zalmzijdes gescoord.
Ik wil vanavond/vannacht gaan roken, omgeving zoetermeer.
- ik heb gelezen dat hoe kouder het is, hoe langer je mag roken. Nu vraag ik mij of een hele CSG (vierkante 'Point Vergule) dan te lang/veel is of niet?
- Het is nu ong 18.5 graad buiten,  kan/ mag ik hem al aansteken? 
- Morgen vroeg gaat de pulledpork erop dus moet roken klaar zijn.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Enfin zalm ligt er sinds 20.15u op.
Temperatuur grafiek zegt me volgens mij dat het goed gaat komen.
Procureur ook alvast ge?njecteerd en gerubd.
e4bba1ecd124139ebe72438a28b1e140.jpg
c9fc5fbe775210acc825001ee74133ff.jpg
ac7564cfdb57c66d992bf4f39a08e643.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan