Goedemiddag!
Ik ga vanavond/vannacht met behulp van een recept van Noskos voor het eerst een zalmzijde (zie foto's
) koud roken op de Weber. Nou heb ik daarover nog twee vragen, hopelijk kunnen jullie me helpen die te beantwoorden:
1. Kan je zalm te lang koud roken? Volgens het recept moet het 8-10 uur, maar als het veel langer ligt wordt het dan droog of te rokerig van smaak of iets dergelijks?
2. Kan je na het roken nog wat met de huid van de zalm? Normaal gesproken kan je van de huid een mooi krokantje maken door hem te bakken, als je die van de zalm af snijdt, voor bijvoorbeeld een voorgerecht. Alleen nu viel me op dat de huid behoorlijk hard geworden is door het pekelen en drogen.
Ik hoop dat jullie de vragen kunnen beantwoorden
Alvast bedankt!
Groeten, Visca
Ik ga vanavond/vannacht met behulp van een recept van Noskos voor het eerst een zalmzijde (zie foto's

1. Kan je zalm te lang koud roken? Volgens het recept moet het 8-10 uur, maar als het veel langer ligt wordt het dan droog of te rokerig van smaak of iets dergelijks?
2. Kan je na het roken nog wat met de huid van de zalm? Normaal gesproken kan je van de huid een mooi krokantje maken door hem te bakken, als je die van de zalm af snijdt, voor bijvoorbeeld een voorgerecht. Alleen nu viel me op dat de huid behoorlijk hard geworden is door het pekelen en drogen.
Ik hoop dat jullie de vragen kunnen beantwoorden

Groeten, Visca