BasBQ
Beef en Steak

Voorstellen

Ralph

Tondelzoeker
Berichten
14
Hoi allemaal, ik ben Ralph, woonachtig in Utrecht en in bezit van een weber tough en sinds kort een Green Egg Large.
Leuk om deel uit te maken van deze community!

Ook heb ik direct een vraag. Vandaag een Louis style sparerib geprobeerd klaar te maken en deze was erg taai. Maar ik weet niet wat er misging.

Begonnen met 110-120 graden indirect en bij al ca. 65 graden (beide met pen constant gemeten op gemiddelde dikte) vleestemp liep de temp iets terug. Ik ging nog even snel roomboter halen en heb de twee 1,4kg ribs ingepakt. Dit is ca. 15min later geweest dan dat de temp terugliep. Dit samen met roomboter, br suiker en honing.
Ze waren na ca. 1,5 uur erg buigzaam, ribben staken uit, maar bij buigen braken ze niet omdat ze taai waren. Daarna uur laten rusten maar geen verbetering.
Kan het zijn dat ze toch nog langer moesten voordat ik ze inpakte of juist korter. Of heb ik iets anders niet goed gedaan?

Het was erg leuk om te doen en heb nog 2 spareribs in de vriezer, hopelijk krijg ik deze met jullie hulp minder taai.

Aangenaam en alvast bedankt voor je reactie!

Grt Ralph

BCA6B319-9CB5-48C7-8D8B-7D6361B46F38.jpeg


BBAEE77B-0890-4799-9782-A98102BCA767.jpeg


E8CBFE54-5772-4EA8-87AE-B5166795B9D7.jpeg


D212D8F5-B189-4277-9EE4-1C1B5ABC5AAE.jpeg


B0E017EA-755D-4A2F-B866-6E01106C509D.jpeg


A426CFEC-DF66-4AA5-81CD-1C43DF754487.jpeg
 
Ja Ralph welkom. Ons opperhoofd @noskos heeft ze laatst gemaakt dus misschien ook de tip voor jou! Ze zien er wel lekker uit iig jammer van de taaiheid.
 
Welkom bij het genootschap

het ei nu al te klein? 😱😉
 
Ralph, welkom bij de club.

Je had hele mooie ribben om mee te nemen beginnen.
Ik meet de temperatuur nooit van mijn ribben, maar na drie uur pak ik ze in, met iets meer boter dan jij hebt gedaan, ook aan de bovenkant. Dan de boel goed strak dichtvouwen met twee lagen dik aluminiumfolie. Deze jongens zou ik wel twee uur in de folie laten (zonder te kijken. Dan eruit en insmeren en klein uurtje terug.
Als ze al breken na de tweede fase dan heb je ze tot snot gekookt. De kunst is eigenlijk om nog wat bite over te houden.
Succes voor de volgende keer
 
Welkom Ralph.
Veel BBQ-plezier!
 
Van harte welkom bij het Genootschap!

Wat @Frits zegt. Alleen zou ik ze vijf kwartier tot max anderhalf uur inpakken 😂 En zo blijkt dat er heel veel manieren zijn 😉
 
Thank allemaal. Ik heb nog twee zelfde ribben in de vriezer, dus snel naar ronde twee met jullie tips. Ik kan niet wachten.
 
Welkom bij het genootschap

het ei nu al te klein? 😱😉
Ik heb ze besteld bij The Buchery, Amerikaanse Varken. Ik had nog nooit zulke grote spare ribben gezien 😂
Had toch een XL moeten nemen. Ik heb ze moeten doorsnijden want paste niet in de vriezer.
 
Nu de tweede poging. Ik moet er wel bijzetten dat ik helaas de spareribs St. louis style doormidden moest snijden laatst, want anders paste het niet in de vriezer. 3-2-1 als basis genomen met advies van @noskos. Bark was na 2,5 uur al hard en vast en toen spareribs ingepakt. 1,5 uur op bbq en daarna nog los op bbq om op te stijven. Nu nog Finetunen maar de basis snap ik nu en ook het principe met de bark.
@Frits dus idd niet meer temperaturen. Thanks allemaal en was enorm genieten!
Tot slot nog even een cheesecake op m’n oude vertrouwde weber gemaakt. Was smullen!

D499B397-2B32-4787-A32E-DC62BDABAAC0.jpeg


50BA2B98-60C1-4D54-B131-B38C15A9BE80.jpeg


912ECB3D-B747-4C1F-99E5-4FB7C05B869B.jpeg


E222EDA7-85C7-4608-B7D3-376A914B7A29.jpeg


0C4DA254-804C-4C94-9BDA-94B00B49BF58.jpeg
 
Mooi dat het nu goed was @Ralph! Die cheesecake ziet er zalig uit zeg! Als je daar nou eens een verslagje van wil maken, en dan natuurlijk van de Weber! Als je dat delen wil natuurlijk..
 
Terug
Bovenaan Onderaan