BasBQ
Beef en Steak

Voorstellen

Grillfan

Tondelzoeker
Berichten
6
Hallo ik ben Bart en heb een vraag aan jullie. Ik ben sinds aantal maanden in bezit van nieuwe Boretti Barilo. Fijne bbq met tal van mogelijkheden. Heb alleen wel een probleem om temperatuur goed hoog te krijgen (wil bijvoorbeeld een pizza maken en heb hiervoor wel circa 300 graden nodig). Ik kom nu tot max 175 graden. Heb onlangs wel de aslade wat ingeknipt om meer luchttoevoer te genereren (zag dat dit door collega bbq ers ook gedaan werd, maar heeft weinig effect volgens mij). Mogelijk doe ik iets anderd fout? Ik ga altijd als volgt te werk; Alle 4 ventilatiegaten helemaal open, brikettenstarter nagenoeg vol met Weber briketten. Na circa 15/20 minuten vul ik alleen het linker mandje met alle briketten. Heeft iemand tips hoe ik temperatuur omhoog krijg ? Heeft het mogelijk zin om kokosbriketten ipv gewone briketten te gebruiken? Hoor graag, hartelijke groet.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.848
Hoi Bart,
welkom bij het Genootschap.
Het is lasting om een engineeringfout te corrigeren.
Ten eerste moet je trek creeren en dat doe je niet met alle gaten open.
dat doe je door de onderste schijf die aan de kant van de briketten zit helemaal open te zetten en de bovenste schijf aan de andere kant ook open te zetten. De rest zet je dicht anders krijg je valse trek. het is de bedoeling dat de inkomende lucht door het gloeibed wordt getrokken richting de andere kant naar boven er weer uit kan.
Lukt het dan nog niet om de temp omhoog te krijgen, meer briketten proberen (ja goede zoals ecobrasa) of houtskool proberen.
Lukt dit dan nog niet, De boretti als bloembak omdopen of op MP zetten, uithuilen, en een Weber 57 kopen.
 

Grillfan

Tondelzoeker
Berichten
6
Dank voor de tip Ewald, ik ga het nu eerst met het openzetten van slechts 2 gaten opnieuw proberen.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.848
Dank voor de tip Ewald, ik ga het nu eerst met het openzetten van slechts 2 gaten opnieuw proberen.
Ik wilde niet lullig doen, maar het zou zonde zijn dat een leuke hobby een drama wordt omdat een BBQ iets niet doet waar hij wel voor bedoeld is.
Dus als het niet lukt zou ik voor de makkelijkste uitweg kiezen, uithuilen en een BBQ kopen die zich lang en breed allang heeft bewezen.
Een Weber 57 OT
 

@rno

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.844
Welkom bij het genootschap
Hopelijk help het advies van Ewald je naar je zelf bereidde pizza’s
 
Bovenaan Onderaan