Hallo allemaal,
Ik ben PeeVee, ik ben 43 en woon met mijn vriendin (43), dochtertje (9) en zoontje (4) in het mooie Land van Maas & Waal (je weet wel, achter de hoge bergen, in de gouden zon). Ik werk als docent in het voortgezet onderwijs. In 2009 ben ik door mijn broer aangestoken met het BBQ virus en heb ik mijn eerste Weber aangeschaft. Uiteraard ook m.b.v. kleinere roosters een "tweede verdieping" gemaakt. Ik ben niet zo heel fanatiek als sommigen op het forum, maar ik vind het wel heel erg leuk (en lekker). Ik heb in de afgelopen jaren al meermaals een varkensnek op de Weber gehad (pulled porc) en dat is behoorlijk goed gelukt. Ook spareribs en hampunten lukt me inmiddels heel aardig. E?n van de eerste pogingen waren spareribs en een gepekeld stuk kalkoenfilet:
Hieronder zie je drumsticks en op het bovenrooster aardappeltjes in de schil (beetje olie, zeetzout en peterselie):
Pulled Porc was goed gelukt met varkensnek van de Makro:
Met een augurkje op vers broodje met mostersaus:
Ook hampunten vallen hier thuis goed in de smaak. Dat heeft zich inmiddels binnen de familie doorgefluisterd dus bij verjaardagen eist men min of meer broodje pulled porc OF broodje ham. Heerlijk met zelfgemaakte whiskeysaus (obv zelfgemaakte mayo, gezeefde tomaten en natuurlijk een scheut echte whiskey).
In een haastige bui gaan sat?-tjes (kalkoenfilet) ook snel (half uurtje) en zijn heerlijk. Een paar jaar geleden heb ik een "Jamie Oliver Big Boy" BBQ-tje gekregen en die gebruik ik op vakantie voor indirect grillen (ook gewoon voor hamburgers hoor). Hieronder zie je de "modificatie" voor indirecte verhitting.
Zo gaan de sat?-tjes erin
En zo zien ze er na een half uurtje uit, supermals en je hoeft niet bang te zijn dat er iets aanbrandt!
Sinds vorig jaar heb ik een rookoventje waar we o.a. zalmfilet (max. half uurtje) in maken.
Ik ben begonnen met een "beer can chicken", zo ging ie erin:
Zo kwam ie er uit:
En dit was er van over na een uurtje:
Het rookketeltje is ook heel leuk:
Ons huis ligt trouwens aan de Maas & Waalse Rivi?ra:
Als het bezoek honger krijgt dan misschien maar wat houtjes extra?!
Haastige spoed is zelden goed (de zalmfilets lukken normaal heel goed hoor, maar dit was even behoorlijk stom):
Dit geheime recept noem ik "black crust chicken" ;-)
Nou, dat was wel zo'n beetje mijn BBQ CV, althans, wat ik er van heb vastgelegd. Ik ben niet gauw tevreden en nog wel flink zoekend en experimenterend naar de juiste wijze. Op dit BBQ genootschap heb ik ook alweer wat inspiratie opgedaan (alleen al de tip om coloroza gewoon bij de Makro te gaan halen ipv bedelen bij de slager). Niet alle recepten kan ik gebruiken omdat mijn vriendin coeliakie heeft (glutenallerchie), veel rubs en kruidenmengsels kunnen gluten bevatten, daarom maak ik rubs, marinades e.d. gewoon zelf. Eigenlijk juist wel leuk. Zoals gezegb ben ik niet heel fanatiek BBQer, mijn grootste hobby is wel muziek, ik speel gitaar en ik zing in www.MessAround.nl, ik ben ook nog gelicenceerd radiozendamateur (PA3HHO) ?n als ik dan nog tijd over heb, rijd ik op en sleutel ik aan onze klassieke Yamaha XS 650 motoren (mijn vriendin heeft dezelfde maar dan in het karmijn rood).
Mijn motor (Yamaha XS650 uit 1978)
Mijn zendstation:
Mijn band www.MessAround.nl
Genoeg voorgesteld zo?! ;-)
Ik ben PeeVee, ik ben 43 en woon met mijn vriendin (43), dochtertje (9) en zoontje (4) in het mooie Land van Maas & Waal (je weet wel, achter de hoge bergen, in de gouden zon). Ik werk als docent in het voortgezet onderwijs. In 2009 ben ik door mijn broer aangestoken met het BBQ virus en heb ik mijn eerste Weber aangeschaft. Uiteraard ook m.b.v. kleinere roosters een "tweede verdieping" gemaakt. Ik ben niet zo heel fanatiek als sommigen op het forum, maar ik vind het wel heel erg leuk (en lekker). Ik heb in de afgelopen jaren al meermaals een varkensnek op de Weber gehad (pulled porc) en dat is behoorlijk goed gelukt. Ook spareribs en hampunten lukt me inmiddels heel aardig. E?n van de eerste pogingen waren spareribs en een gepekeld stuk kalkoenfilet:

Hieronder zie je drumsticks en op het bovenrooster aardappeltjes in de schil (beetje olie, zeetzout en peterselie):


Pulled Porc was goed gelukt met varkensnek van de Makro:

Met een augurkje op vers broodje met mostersaus:

Ook hampunten vallen hier thuis goed in de smaak. Dat heeft zich inmiddels binnen de familie doorgefluisterd dus bij verjaardagen eist men min of meer broodje pulled porc OF broodje ham. Heerlijk met zelfgemaakte whiskeysaus (obv zelfgemaakte mayo, gezeefde tomaten en natuurlijk een scheut echte whiskey).



In een haastige bui gaan sat?-tjes (kalkoenfilet) ook snel (half uurtje) en zijn heerlijk. Een paar jaar geleden heb ik een "Jamie Oliver Big Boy" BBQ-tje gekregen en die gebruik ik op vakantie voor indirect grillen (ook gewoon voor hamburgers hoor). Hieronder zie je de "modificatie" voor indirecte verhitting.

Zo gaan de sat?-tjes erin

En zo zien ze er na een half uurtje uit, supermals en je hoeft niet bang te zijn dat er iets aanbrandt!

Sinds vorig jaar heb ik een rookoventje waar we o.a. zalmfilet (max. half uurtje) in maken.

Ik ben begonnen met een "beer can chicken", zo ging ie erin:

Zo kwam ie er uit:

En dit was er van over na een uurtje:

Het rookketeltje is ook heel leuk:

Ons huis ligt trouwens aan de Maas & Waalse Rivi?ra:

Als het bezoek honger krijgt dan misschien maar wat houtjes extra?!

Haastige spoed is zelden goed (de zalmfilets lukken normaal heel goed hoor, maar dit was even behoorlijk stom):

Dit geheime recept noem ik "black crust chicken" ;-)

Nou, dat was wel zo'n beetje mijn BBQ CV, althans, wat ik er van heb vastgelegd. Ik ben niet gauw tevreden en nog wel flink zoekend en experimenterend naar de juiste wijze. Op dit BBQ genootschap heb ik ook alweer wat inspiratie opgedaan (alleen al de tip om coloroza gewoon bij de Makro te gaan halen ipv bedelen bij de slager). Niet alle recepten kan ik gebruiken omdat mijn vriendin coeliakie heeft (glutenallerchie), veel rubs en kruidenmengsels kunnen gluten bevatten, daarom maak ik rubs, marinades e.d. gewoon zelf. Eigenlijk juist wel leuk. Zoals gezegb ben ik niet heel fanatiek BBQer, mijn grootste hobby is wel muziek, ik speel gitaar en ik zing in www.MessAround.nl, ik ben ook nog gelicenceerd radiozendamateur (PA3HHO) ?n als ik dan nog tijd over heb, rijd ik op en sleutel ik aan onze klassieke Yamaha XS 650 motoren (mijn vriendin heeft dezelfde maar dan in het karmijn rood).
Mijn motor (Yamaha XS650 uit 1978)

Mijn zendstation:

Mijn band www.MessAround.nl

Genoeg voorgesteld zo?! ;-)