willyowinki
Stoker
- Berichten
- 324
Na Voorafje I van April waag ik me aan deze no II en dat precies in de asperge tijd. Want asperges zijn nu tegen een heel redelijke tot kleine prijs te koop dus dat wordt weer volop genieten,mensen.
Dit receptje kost,evenals het vorige,heel weinig tijd en je hoeft geen culinair genie te zijn zo eenvoudig te maken is het.
Koop asperges zoveel als je wilt en laat bij voorkeur die dikke maar liggen voor de liefhebber.
Schil de asperges en snij het kontje er af. Dan de asperge in drie of vier gelijke lengtes verdelen.
Maak een beslag van bloem (ik gebruikte "Tempura" gekocht bij de toko) in verhouding 100 gram bloem in 150cc ijskoud water dus eventjes dikker als pannekoekbeslag.
Mik daar de staafjes asperge in en dompel ze maar eens lekker onder.
Ondertussen heb je de zonnebloem-,frituur-,sla- of pindaolie in de frituurpan op 170-180 graden gebracht en daarin laat je een aantal (b.v. 8 a 10 stuks) staafjes (niet te veel laten uitlekken) een minuut of 5-7 bakken. Ze zijn goed als er zich wat donkerbruine puntjes aan het korstje vertonen. De rest van het korstje is heel lichtbruin.
Mochten er wat staafjes zich vastgeplakt hebben aan de bodem of het mandje deze dan voorzichtig met een spatel losmaken,maar niet te snel na het in de olie deponeren.Anders werk je het krokante korstje deels los van de asperge.
Opdienen doe je zoals het je het beste uitkomt,met of zonder ander eten,maar in ieder geval wel met een niet te scherpe chilisaus b.v. loempiasaus van "Inproba".
Heel weinig werk (half uurtje dus veeeeel minder als barbecuen) en echt lekker.
Als voorafje,tussendoortje,beleg,snekkie of wat dan ook,probeer het en geniet.
Dit receptje kost,evenals het vorige,heel weinig tijd en je hoeft geen culinair genie te zijn zo eenvoudig te maken is het.
Koop asperges zoveel als je wilt en laat bij voorkeur die dikke maar liggen voor de liefhebber.
Schil de asperges en snij het kontje er af. Dan de asperge in drie of vier gelijke lengtes verdelen.
Maak een beslag van bloem (ik gebruikte "Tempura" gekocht bij de toko) in verhouding 100 gram bloem in 150cc ijskoud water dus eventjes dikker als pannekoekbeslag.
Mik daar de staafjes asperge in en dompel ze maar eens lekker onder.
Ondertussen heb je de zonnebloem-,frituur-,sla- of pindaolie in de frituurpan op 170-180 graden gebracht en daarin laat je een aantal (b.v. 8 a 10 stuks) staafjes (niet te veel laten uitlekken) een minuut of 5-7 bakken. Ze zijn goed als er zich wat donkerbruine puntjes aan het korstje vertonen. De rest van het korstje is heel lichtbruin.
Mochten er wat staafjes zich vastgeplakt hebben aan de bodem of het mandje deze dan voorzichtig met een spatel losmaken,maar niet te snel na het in de olie deponeren.Anders werk je het krokante korstje deels los van de asperge.
Opdienen doe je zoals het je het beste uitkomt,met of zonder ander eten,maar in ieder geval wel met een niet te scherpe chilisaus b.v. loempiasaus van "Inproba".
Heel weinig werk (half uurtje dus veeeeel minder als barbecuen) en echt lekker.
Als voorafje,tussendoortje,beleg,snekkie of wat dan ook,probeer het en geniet.