- Berichten
- 8
Vandaag voor het eerst een heerlijke Rib Eye gemaakt op de Bastard. Beetje onwennig over de manier waarop ik hem zou maken, gewoon op mijn gevoel afgegaan.
Rauw zag de Rib Eye er al heerlijk uit, dus aan het vlees zou het niet liggen. Na het openen van de verpakking het vlees even op temperatuur laten komen en daarna alleen zout en peper als rub gebruikt.
De kamado rustig naar 110 graden laten komen en de Rib Eye indirect naar een kerntemperatuur van 48 graden laten komen. We houden nu eenmaal van een lekker stukje zacht (rare) vlees.
Daarna van de bbq gehaald en ingepakt in bakpapier en folie en rustig op deze manier zo'n 20 minuten door laten garen.
Ondertussen de Bastard lekker opgestookt tot 250 graden en op het gietijzer rooster de Rib Eye afgegrild. (3 minuten aan beide kanten)
Nog even bij laten komen en daarna adem inhouden en aansnijden! Het resultaat was boven verwachting goed en hij is met smaak door ons gegeten. 1 kilo vlees met 3 personen en het was zo verdwenen
Rauw zag de Rib Eye er al heerlijk uit, dus aan het vlees zou het niet liggen. Na het openen van de verpakking het vlees even op temperatuur laten komen en daarna alleen zout en peper als rub gebruikt.
De kamado rustig naar 110 graden laten komen en de Rib Eye indirect naar een kerntemperatuur van 48 graden laten komen. We houden nu eenmaal van een lekker stukje zacht (rare) vlees.
Daarna van de bbq gehaald en ingepakt in bakpapier en folie en rustig op deze manier zo'n 20 minuten door laten garen.
Ondertussen de Bastard lekker opgestookt tot 250 graden en op het gietijzer rooster de Rib Eye afgegrild. (3 minuten aan beide kanten)
Nog even bij laten komen en daarna adem inhouden en aansnijden! Het resultaat was boven verwachting goed en hij is met smaak door ons gegeten. 1 kilo vlees met 3 personen en het was zo verdwenen
