Huib
Kooltjesharker
- Berichten
- 197
Al een aantal jaren ligt er een ongebruikte gold smoke generator van het merk point-vergule in de schuur. Vanwege het aanhoudende koude en natte but weer de stoute schoenen aan getrokken en me op het pad van 'koud roken' gestort.
Na het nodige gelezen te hebben gekozen voor een bereiding op YT die me aansprak. Weet niet of het de goede keus is want het wijkt nogal af van wat ik doorgaans lees.
Vanochtend naar de Sligro voor een hele zalmzijde met vel.
Na wat trim werk en controle op achtergebleven graatjes.
Mengsel van
-2 delen zeezout
- 1 deel rietsuiker
-gekneusde piment /zwarte peper
-citroen zest
Bedje op folie voor velkant
Met verse dille
Vacuüm getrokken voor 24 uur in koelkast.
En nu vingers gekruist en afwachten of het de juiste keuze is.

Wordt vervolgt.
Na het nodige gelezen te hebben gekozen voor een bereiding op YT die me aansprak. Weet niet of het de goede keus is want het wijkt nogal af van wat ik doorgaans lees.
Vanochtend naar de Sligro voor een hele zalmzijde met vel.
Na wat trim werk en controle op achtergebleven graatjes.
Mengsel van
-2 delen zeezout
- 1 deel rietsuiker
-gekneusde piment /zwarte peper
-citroen zest
Bedje op folie voor velkant
Met verse dille
Vacuüm getrokken voor 24 uur in koelkast.
En nu vingers gekruist en afwachten of het de juiste keuze is.


Wordt vervolgt.