- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Aangezien de weersomstandigheden hier in het Drents Friese wold niet willen verbeteren, bekruipt het gevoel dat de goden gunstig gestemd dienen te worden. De indiaanse bevolking van weleer hadden hier veel ervaring mee. Op diverse manieren werden de goden aangeroepen en gunstig gestemd.
Nu zou het voor menig bewoner van huize Jachtfestijn hilarisch zijn als ondergetekende getooid met een handje vol kippenveren, met blote billen rond een stoofpot aan het springen is, terwijl de buren zorgwekkend toekijken naar dit tuintafereel. Verder kun je je afvragen in hoeverre dit de goden op de lachspieren werkt dan dat het ze gunstig stemt.
De indianen van weleer combineerden het verleden met de toekomst. Een stukje van het oude werd op de reis meegenomen, waardoor de overgang naar het nieuwe gemakkelijker gemaakt kon worden.
De lunch vandaag stond daarom geheel in het teken van winter gecombineerd met lente om zo voor de weergoden de stap naar zomers weer beter te kunnen maken.
De hoofdgerecht voor de lunch bestond uit een combinatie van deels winterse erwtensoep en een verfrissende lente achtige munt soep.
Voor de soep wordt 1 liter kippenbouillon in een dutch oven warm gemaakt, waaraan een hele ruime handvol verse muntbladeren wordt toegevoegd.
Voor de smaak kunnen twee stukjes van 3 mm gerookte chipotle, fijngesneden worden toegevoegd.
Deze combinatie aan de kook brengen en een paar minuten zachtjes laten trekken.
Onderwijl een 150 gram spekjes op de BBQ bakplaat uitbakken. Uitgebakken spekjes zonder vet apart in een schaaltje stoppen.
Als de bouillon, munt en chipotle een paar minuten gekookt heeft, dan 500 gr bevroren dop/tuinerwten toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout.
Dit een 8 minuten zachtjes laten koken. Op het laatste moment nog een scheutje kookroom toevoegen en de pan van het vuur nemen. Dan de spekjes toevoegen en met een vers blaadje munt garneren.
Als bijgerecht hebben we breekbrood in de dutch oven gemaakt. De dutch oven is zonder deksel in de kamado geplaatst. Het breekbrood is bij de bereiding verrijkt met wat vanille aroma. Het verse breekbrood laat zich goed combineren met de frisse lentesoep.
Omdat de kamado al mooi op temperatuur was, hebben we er gelijk een american Apple pie op gelegd. Voor de pie is een mascarpone kokos cr?me gemaakt.
Hiervoor 500 gr mascarpone glad roeren met twee eidooiers en 50 gr. suiker.
Let op!! Rustig roeren, niet kloppen. Hierdoor houdt je een dikke pastueze saus.
Vervolgens 50 ml kokosmelk, 50 ml ananassap en 2 eetlepels (aroma) toevoegen en rustig doorroeren.
Een smaakvolle lunch waarna halsreikend omhoog werd gekeken wat het effect zou zijn van deze moderne zonnedans.
Aangezien de weersomstandigheden hier in het Drents Friese wold niet willen verbeteren, bekruipt het gevoel dat de goden gunstig gestemd dienen te worden. De indiaanse bevolking van weleer hadden hier veel ervaring mee. Op diverse manieren werden de goden aangeroepen en gunstig gestemd.
Nu zou het voor menig bewoner van huize Jachtfestijn hilarisch zijn als ondergetekende getooid met een handje vol kippenveren, met blote billen rond een stoofpot aan het springen is, terwijl de buren zorgwekkend toekijken naar dit tuintafereel. Verder kun je je afvragen in hoeverre dit de goden op de lachspieren werkt dan dat het ze gunstig stemt.
De indianen van weleer combineerden het verleden met de toekomst. Een stukje van het oude werd op de reis meegenomen, waardoor de overgang naar het nieuwe gemakkelijker gemaakt kon worden.
De lunch vandaag stond daarom geheel in het teken van winter gecombineerd met lente om zo voor de weergoden de stap naar zomers weer beter te kunnen maken.
De hoofdgerecht voor de lunch bestond uit een combinatie van deels winterse erwtensoep en een verfrissende lente achtige munt soep.
Voor de soep wordt 1 liter kippenbouillon in een dutch oven warm gemaakt, waaraan een hele ruime handvol verse muntbladeren wordt toegevoegd.
Voor de smaak kunnen twee stukjes van 3 mm gerookte chipotle, fijngesneden worden toegevoegd.
Deze combinatie aan de kook brengen en een paar minuten zachtjes laten trekken.
Onderwijl een 150 gram spekjes op de BBQ bakplaat uitbakken. Uitgebakken spekjes zonder vet apart in een schaaltje stoppen.
Als de bouillon, munt en chipotle een paar minuten gekookt heeft, dan 500 gr bevroren dop/tuinerwten toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout.
Dit een 8 minuten zachtjes laten koken. Op het laatste moment nog een scheutje kookroom toevoegen en de pan van het vuur nemen. Dan de spekjes toevoegen en met een vers blaadje munt garneren.
Als bijgerecht hebben we breekbrood in de dutch oven gemaakt. De dutch oven is zonder deksel in de kamado geplaatst. Het breekbrood is bij de bereiding verrijkt met wat vanille aroma. Het verse breekbrood laat zich goed combineren met de frisse lentesoep.
Omdat de kamado al mooi op temperatuur was, hebben we er gelijk een american Apple pie op gelegd. Voor de pie is een mascarpone kokos cr?me gemaakt.
Hiervoor 500 gr mascarpone glad roeren met twee eidooiers en 50 gr. suiker.
Let op!! Rustig roeren, niet kloppen. Hierdoor houdt je een dikke pastueze saus.
Vervolgens 50 ml kokosmelk, 50 ml ananassap en 2 eetlepels (aroma) toevoegen en rustig doorroeren.
Een smaakvolle lunch waarna halsreikend omhoog werd gekeken wat het effect zou zijn van deze moderne zonnedans.







