Behalve tijdens de bekende zomeravond BBQ sessies met iedereen en al het eten buiten, is onze verdeling dat ik het vlees & aanverwanten op de Q maak en mijn vrouw de rest van de maaltijd. Hierbij ontstaat met enige regelmaat een spannend 'timing-dingetje'...
Mijn vlees is al klaar maar de rest nog niet of omgekeerd. Mild gevloek van mij van buiten "ja verd..me het vlees moet er NU af ja?!? :blush:
Lang verhaal kort; het zou handig zijn wanneer je het vlees een (kort) tijdje warm zou kunnen houden zonder dat het doorgaard. In de oven bijvoorbeeld... Maar dan moet de temperatuurregeling van de oven wel behoorlijk goed zijn. Bij rund bijvoorbeeld 50 graden maar niet hoger.
Ik heb vanmiddag de ambient probe van de iGrill op het ovenrooster gezet, oven op stand warme lucht en de knop op 50 graden. Voor de zekerheid ook een glas water erbij om met de Thermapen te dubbel-checken. Nou jullie raden het al, daar klopt dus geen reet van... :-S
De temperatuur in de oven is minimaal 60 graden, of de knop nou op 50 graden of minder staat, het blijft 59-60 graden. En daar zet ik geen mooi stuk rund in wat dan even naar well done doorfietst... :-O
Met de knop op 150 graden is de oven overigens een stuk nauwkeuriger, 148 graden. De lage 50 graden lijkt n?t buiten het regelbereik. Ondanks dat 50 graden wel op de schaal staat. Het is overigens een 1 jaar oude en behoorlijk uitgebreide Siemens inbouw combi oven/magnetron.
Dit gaat dus niet werken... hebben jullie tips of idee?n hoe je vlees van de Q het beste warm kunt houden?
Mijn vlees is al klaar maar de rest nog niet of omgekeerd. Mild gevloek van mij van buiten "ja verd..me het vlees moet er NU af ja?!? :blush:
Lang verhaal kort; het zou handig zijn wanneer je het vlees een (kort) tijdje warm zou kunnen houden zonder dat het doorgaard. In de oven bijvoorbeeld... Maar dan moet de temperatuurregeling van de oven wel behoorlijk goed zijn. Bij rund bijvoorbeeld 50 graden maar niet hoger.
Ik heb vanmiddag de ambient probe van de iGrill op het ovenrooster gezet, oven op stand warme lucht en de knop op 50 graden. Voor de zekerheid ook een glas water erbij om met de Thermapen te dubbel-checken. Nou jullie raden het al, daar klopt dus geen reet van... :-S
De temperatuur in de oven is minimaal 60 graden, of de knop nou op 50 graden of minder staat, het blijft 59-60 graden. En daar zet ik geen mooi stuk rund in wat dan even naar well done doorfietst... :-O
Met de knop op 150 graden is de oven overigens een stuk nauwkeuriger, 148 graden. De lage 50 graden lijkt n?t buiten het regelbereik. Ondanks dat 50 graden wel op de schaal staat. Het is overigens een 1 jaar oude en behoorlijk uitgebreide Siemens inbouw combi oven/magnetron.
Dit gaat dus niet werken... hebben jullie tips of idee?n hoe je vlees van de Q het beste warm kunt houden?