BasBQ
Beef en Steak

Vlecht van bladerdeeg met gehakt

 
 

Swokey

Kooltjesharker
Berichten
174
Tijdens de wintersport wat gezien bij de slager in Oostenrijk. Die kwam op me todo list. Een beetje puzzelen en dit is het resultaat.

e6c7e254ede2dce0de95265c14aca4b5.jpg


We  beginnen met de ingredi?nten mengen :

300 ons gehakt
1/2 knoflook
1/2 ui
1,5 El paneermeel
1/2 ei
1 el tomatenpuree
Peterselie
peper
zout


3f78a656aeabcde1b8fd8547d07c4df0.jpg


Dit gaat  op 3 plakken bladerdeeg

46418c4d70955543daae540042531002.jpg


En rollen we op. Had vlees over voor 2 kleine burgers.


0b16d5cb53adefed579074f07ac09682.jpg


Dit doen we 2 uur in de koelkast en snijden het door de helft

67ee26b7cfba8a0fdef84549553b5ed2.jpg


We maken een vlecht

40dc8646041d2ec1d3985f1838ccb589.jpg


Bladerdeeg wat je ziet nog met eigeel in smeren en dan op de bbq. Ongeveer 30 min bij 180 graden

77b16e9328cbc91e190554c530cf2fc1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

 
Leuk recept! En hoe smaakte het? Voor herhaling vatbaar of...?



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ziet er prima (lekker) uit, kan zo in de etalage. ;)
 
Wat gaaf bedacht, gaan we ook eens proberen.
 
Ziet er erg leuk, creatief en smakelijk uit, hier kun je eindeloos mee vari?ren lijkt me zo.
Alleen lijkt 300 ons gehakt mij een beetje veel :-?  ;)

De aardappelkroketjes zou ik in het vervolg niet zo direct doen ook al is het op een verhoogd rooster, die zijn heel delicaat en de paneer verbrandt heeel snel, die moeten echt indirect, met bladerdeeg moet je daar ook voor oppassen.
 
Leuk idee!
Gaat op de lijst.
Bedankt
 
Het smaakte heerlijk. Het is helemaal op gegaan met 2 volwassenen  en 2 kinderen van 2 en 4.

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

 
Zo dat is een leuk idee en dat kom je zomaar tegen bij een slager in Oostenrijk :) hij zou eens moeten weten dat zijn idee nu op Het bbq genootschap staat :D
Hier kun je vele variaties op verzinnen, ga ik ook eens proberen :) thanks
 
Dank je wel een leuk idee ziet er lekker uit  :)
 
Leuk idee, gaat op de todo.
 
Leuk idee. Dank voor het delen
 
Was het bladerdeeg wel helemaal gaar? Het lijkt eigenlijk van niet?
 
Dat ziet er goed uit
Die ga ik van het weekend eens proberen


Inmiddels geprobeerd en ervan genoten.
Volgende keer maak ik er alleen 'schuitjes' van i.p.v. een vlecht. Dit is met glutenvrij bladerdeeg niet echt voor elkaar te krijgen.
 
Dat ziet er lekker uit zeg!

bereid je dit op een verhoogde grill boven direct vuur?
 
Ik heb het ook gemaakt afgelopen weekend.
Was erg lekker en viel ook bij de kids in de smaak.
Ga het zeker vaker maken.
 
Light zei:
Dat ziet er lekker uit zeg!

bereid je dit op een verhoogde grill boven direct vuur?
ja, maar kan ook indirect.  aheb zelf een halve pizza steen die ik er de volgende keer waarschijnlijk onder leg

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan