- Berichten
- 2.799
Voor de foto wedstrijd.
Franse knoflook steak met bospaddestoelen mix en baguette. Af gemaakt met de Flambadou.
De Flambadou is een frans keuken werktuig dat al gebruikt word in de middeleeuwen om vet van varken /rund / boter met een hoge hitte over je gerecht te druipen .
De flambadou warm je rood gloeiend heet op in het vuur ,in de kegel doe je het vet waardoor het ontvlamd en smelt .
ook wel genaamd : Fat basting.
Dit druipt onder uit het gat van de kegel.
.
Het recept voor de knoflook steak..
Ik heb een mooie ribeye gekozen en in gesmeerd
Met een mengsel van olijfolie met ketchup verse peterselie en verse knoflook peper en zout .
Op de folie met een paar takjes rozemarijn en dicht gevouwen en een uur weggelegd.
Vervolgens de paddestoelen gesneden en met een mengsel van olijfolie knoflook peper en zout en in een gietijzer pannetje gedaan
Baguette gebakken / gesneden en bestrooid met fijn zout knoflook poeder en uien poeder met peterselie.
De Bastard opgestookt en eerst de paddestoelen er op na 10 min wat de searrooster heet genoeg en de steak er op
Steak gegrild met rozemarijn er op . Daarna steak een level hoger om iets door te garen en de Flambadou op te stoken
Het bordje opgemaakt en klaar voor de Flambadou (fat basting).
Ik heb hier voor de paddestoelen roomboter gebruikt en vlees en baguette rundervet.
Tijd om te flammen
En klaar , moet zeggen dit was de lekkerste steak die ik ooit heb gehad .man wat lekker

Franse knoflook steak met bospaddestoelen mix en baguette. Af gemaakt met de Flambadou.
De Flambadou is een frans keuken werktuig dat al gebruikt word in de middeleeuwen om vet van varken /rund / boter met een hoge hitte over je gerecht te druipen .
De flambadou warm je rood gloeiend heet op in het vuur ,in de kegel doe je het vet waardoor het ontvlamd en smelt .
ook wel genaamd : Fat basting.
Dit druipt onder uit het gat van de kegel.
Het recept voor de knoflook steak..
Ik heb een mooie ribeye gekozen en in gesmeerd
Met een mengsel van olijfolie met ketchup verse peterselie en verse knoflook peper en zout .
Op de folie met een paar takjes rozemarijn en dicht gevouwen en een uur weggelegd.
Vervolgens de paddestoelen gesneden en met een mengsel van olijfolie knoflook peper en zout en in een gietijzer pannetje gedaan
Baguette gebakken / gesneden en bestrooid met fijn zout knoflook poeder en uien poeder met peterselie.
De Bastard opgestookt en eerst de paddestoelen er op na 10 min wat de searrooster heet genoeg en de steak er op
Steak gegrild met rozemarijn er op . Daarna steak een level hoger om iets door te garen en de Flambadou op te stoken
Het bordje opgemaakt en klaar voor de Flambadou (fat basting).
Ik heb hier voor de paddestoelen roomboter gebruikt en vlees en baguette rundervet.
Tijd om te flammen

En klaar , moet zeggen dit was de lekkerste steak die ik ooit heb gehad .man wat lekker


Laatst bewerkt: