- Berichten
- 738
Ola BBQ amigo's!!
In het kader van de foto wedstrijd, maar eens een mexicaans middagje
.
Een cheesy nacho schotel , gegrilde salsa ,kip & steak gevulde tortilla's. Aangevuld met een frisse paprika,tomaat,komkommer salade en wat gemengde krulsla.
De salsa zou bestaan uit:
2 paprika's, 1 rode peper, cherry tomaatjes ,2 normale tomaten,2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 jalapeno peper, zout, peper, limoensap en een handje gehakte peterselie.
De tomaten en knoflook gingen in een alubakje met een scheutje olijfolie, de rest rechtstreek op de grill om goed te "verbranden". Om daarna alles te pureren tot een gladde saus.
De cheesy Nacho schotel bestaat uit:
Dorito chips, 1 zakje mozzarella, 1 zakje cheddar, 1 paprika in dunne reepjes en wat lente uit. Dit gaat in laagjes in een alu bbq bak en zal geserveerd worden met de salsa en wat crème fraiche als dip.
Toen alles (behalve de tomaten en Nacho schotel) goed zwart zag het van de grill gehaald,ontveld en alles met de staafmixer gepureerd. Een kleine 20 min later waren de nacho's ook goed en kon er wat gegeten worden. De tijd was gekomen om een flesje Corona open te trekken en even te genieten
Dit viel in goede smaak en smaakte naar meer. Tijd voor de kip en steak tortilla's.
De kipfilets heb ik gehalveerd en gemarineerd in wat olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder,gedroogde oregano,limoensap,zout,peper,chilipoeder en wat spicycurrypoeder voor de kick.
Ik had nog 2 kogelbiefstukjes die op moesten dus die maar opgeofferd zoals de maya's het ook zouden doen. Deze alleen met zout en peper gerubt en klaar.
Dit lekkers gaat zo direct boven de kolen, de "steak" wel met kerntemperatuur meter omdat high and fast biefstuk toch tricky kan zijn.
De tortilla's gaan er in aluminium folie naast.
Nadat de steak een kern van 52graden had ,alles eraf gehaald en een kwartier laten rusten.
In de tussentijd de paprika,tomaat,komkommer salade aangemaakt met wat olijfolie, limoensap en cajun kruiden.
Een tortilla besmeren met wat crème fraiche, bedje sla, wat salade, kip of steak, salsa saus en wat limoen sap...net of ik weer door de straten van Cancun loop verdwaald op de eerste dag
En ja....jullie(en wij) missen de guacamole. Das voor de volgende keer.
Bedankt voor het kijken!
In het kader van de foto wedstrijd, maar eens een mexicaans middagje

Een cheesy nacho schotel , gegrilde salsa ,kip & steak gevulde tortilla's. Aangevuld met een frisse paprika,tomaat,komkommer salade en wat gemengde krulsla.
De salsa zou bestaan uit:
2 paprika's, 1 rode peper, cherry tomaatjes ,2 normale tomaten,2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 jalapeno peper, zout, peper, limoensap en een handje gehakte peterselie.
De tomaten en knoflook gingen in een alubakje met een scheutje olijfolie, de rest rechtstreek op de grill om goed te "verbranden". Om daarna alles te pureren tot een gladde saus.
De cheesy Nacho schotel bestaat uit:
Dorito chips, 1 zakje mozzarella, 1 zakje cheddar, 1 paprika in dunne reepjes en wat lente uit. Dit gaat in laagjes in een alu bbq bak en zal geserveerd worden met de salsa en wat crème fraiche als dip.
Toen alles (behalve de tomaten en Nacho schotel) goed zwart zag het van de grill gehaald,ontveld en alles met de staafmixer gepureerd. Een kleine 20 min later waren de nacho's ook goed en kon er wat gegeten worden. De tijd was gekomen om een flesje Corona open te trekken en even te genieten

De kipfilets heb ik gehalveerd en gemarineerd in wat olijfolie, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder,gedroogde oregano,limoensap,zout,peper,chilipoeder en wat spicycurrypoeder voor de kick.
Ik had nog 2 kogelbiefstukjes die op moesten dus die maar opgeofferd zoals de maya's het ook zouden doen. Deze alleen met zout en peper gerubt en klaar.
Dit lekkers gaat zo direct boven de kolen, de "steak" wel met kerntemperatuur meter omdat high and fast biefstuk toch tricky kan zijn.
De tortilla's gaan er in aluminium folie naast.
Nadat de steak een kern van 52graden had ,alles eraf gehaald en een kwartier laten rusten.
In de tussentijd de paprika,tomaat,komkommer salade aangemaakt met wat olijfolie, limoensap en cajun kruiden.
Een tortilla besmeren met wat crème fraiche, bedje sla, wat salade, kip of steak, salsa saus en wat limoen sap...net of ik weer door de straten van Cancun loop verdwaald op de eerste dag

En ja....jullie(en wij) missen de guacamole. Das voor de volgende keer.
Bedankt voor het kijken!