- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Gisteren hadden we visite over de vloer die bleven eten. Nu gebeurt dat wel vaker, maar de combinatie van de gerechten is zo goed in de smaak gevallen dat ik deze graag met jullie wil delen.
Al meerdere keren maakten we picanha, hertenbiefstuk, lamsrack, etc. etc., maar we wilde nu ook eens laten zien dat je ook met eenvoudiger ingrediënten iets lekkers van de bbq kan toveren. En je moet tenslotte ook maar weer eens iets verzinnen wat je nog niet gemaakt heb voor de gasten
Vanwege het heerlijke weer dit weekend (ahum) gekozen voor een zonnig, zuid Europese benadering.
Voor het voorgerecht/hapje bij de koffie hebben we onszelf makkelijk gemaakt.
In Zevenbergen zit een goed Turks bakkertje waar we wel vaker brood en baklava kopen. Dus: Baklava gekocht voor bij de koffie. Lekker makkelijk
Tussendoor nog wat dadels met geitenkaas gevuld en witlofbladeren met geitenkaas en walnoten. Beetje opwarmen en als snackje op tafel.
Voor het hoofdgerecht zelf een brood gebakken, kant en klare broodmix (ik ben niet zo'n ervaren bakker
) aangevuld met stukjes dadel, paar geperste teentjes knoflook en wat rozemarijn uit eigen tuin.
Daarnaast eindelijk weer eens de caponata van @Ewald gemaakt. Was al zolang geleden, maar deze is fantastisch, zeker icm brood.
Ook hier wat dadels, knoflook en een pepertje toegevoegd aan het recept. Das prima bevallen moet ik zeggen.
En als stukje vlees is gekozen voor de gyrosballetjes van @noskos
Ook deze hadden we al vaker gemaakt, als balletje, kebab spies, etc. Wel wat minder zout gebruikt want vorige keer was tie erg zout
. Ook geen ei, melk en broodkruim gebruikt. Daartegenover wat geraspte pecorino toegevoegd want dat hadden we nog liggen.
ok, de pic's, anders niet gebeurt natuurlijk
Gyroskruiden en de balletjes al vrijdag voorbereid. Dat werkt heerlijk, het werk een beetje spreiden en zo goed kunnen voorbereiden.
De gyroskruiden
De pecorino erbij
De balletjes
En dan zaterdag verder met het brood
Tijdens het rijzen de caponata gemaakt
Best veel ingrediënten, maar het klopt gewoon.
ff aanzetten
en alles bij elkaar storten
Even later kon het brood afgebakken worden
De visite was ondertussen gearriveerd en "toevallig" ook mijn broertje. Hij weet het altijd wel te plannen, maar dat is helemaal prima. Extra gezelligheid is altijd welkom en zeker met zo'n Bourgondiër als hij is (hij leest dit
)
Hier een snel kiekje van de snackjes. Je snapt, foto's maken valt nu niet mee als de visite er eenmaal is.
Daarna de balletjes op de q. Indirect bij ca 220 graden met een blokje eiken rookhout tot een kern van 65gr.
Kiek em goan!!!
De helft van de balletjes een likje bbq saus gegeven
En na een half uurtje waren ze klaar
Wat een heerlijk moment is dat, dat je als pitmaster ff alleen bij de bbq bent en ziet dat alles ok is
En natuurlijk daarna alles op tafel gehatseflatst, niet al te ingewikkeld.
Een snelle foto van op het bordje en aanvallen maar
Als afsluiter had mijn broertje wafeltjes bij, zelf gebakken samen met zijn dochtertje. Tja, daar kan natuurlijk niets tegen op.
Helaas geen foto, maar echt gebeurt. Credits voor mijn nichtje.
Wat hebben we heerlijk gegeten. Combinatie van gerechten was erg goed.
En lekker iedereen zelf opscheppen, balletje extra pakken, potje ouwehoeren aan tafel.
Het leek Zuid Europa wel.
Missie geslaagd.
Dank voor het kijken
Rick
Gisteren hadden we visite over de vloer die bleven eten. Nu gebeurt dat wel vaker, maar de combinatie van de gerechten is zo goed in de smaak gevallen dat ik deze graag met jullie wil delen.
Al meerdere keren maakten we picanha, hertenbiefstuk, lamsrack, etc. etc., maar we wilde nu ook eens laten zien dat je ook met eenvoudiger ingrediënten iets lekkers van de bbq kan toveren. En je moet tenslotte ook maar weer eens iets verzinnen wat je nog niet gemaakt heb voor de gasten

Vanwege het heerlijke weer dit weekend (ahum) gekozen voor een zonnig, zuid Europese benadering.
Voor het voorgerecht/hapje bij de koffie hebben we onszelf makkelijk gemaakt.
In Zevenbergen zit een goed Turks bakkertje waar we wel vaker brood en baklava kopen. Dus: Baklava gekocht voor bij de koffie. Lekker makkelijk

Tussendoor nog wat dadels met geitenkaas gevuld en witlofbladeren met geitenkaas en walnoten. Beetje opwarmen en als snackje op tafel.
Voor het hoofdgerecht zelf een brood gebakken, kant en klare broodmix (ik ben niet zo'n ervaren bakker

Daarnaast eindelijk weer eens de caponata van @Ewald gemaakt. Was al zolang geleden, maar deze is fantastisch, zeker icm brood.
Ook hier wat dadels, knoflook en een pepertje toegevoegd aan het recept. Das prima bevallen moet ik zeggen.
En als stukje vlees is gekozen voor de gyrosballetjes van @noskos
Ook deze hadden we al vaker gemaakt, als balletje, kebab spies, etc. Wel wat minder zout gebruikt want vorige keer was tie erg zout


ok, de pic's, anders niet gebeurt natuurlijk
Gyroskruiden en de balletjes al vrijdag voorbereid. Dat werkt heerlijk, het werk een beetje spreiden en zo goed kunnen voorbereiden.
De gyroskruiden
De pecorino erbij
De balletjes
En dan zaterdag verder met het brood
Tijdens het rijzen de caponata gemaakt
Best veel ingrediënten, maar het klopt gewoon.
ff aanzetten
en alles bij elkaar storten

Even later kon het brood afgebakken worden
De visite was ondertussen gearriveerd en "toevallig" ook mijn broertje. Hij weet het altijd wel te plannen, maar dat is helemaal prima. Extra gezelligheid is altijd welkom en zeker met zo'n Bourgondiër als hij is (hij leest dit

Hier een snel kiekje van de snackjes. Je snapt, foto's maken valt nu niet mee als de visite er eenmaal is.
Daarna de balletjes op de q. Indirect bij ca 220 graden met een blokje eiken rookhout tot een kern van 65gr.
Kiek em goan!!!
De helft van de balletjes een likje bbq saus gegeven
En na een half uurtje waren ze klaar
Wat een heerlijk moment is dat, dat je als pitmaster ff alleen bij de bbq bent en ziet dat alles ok is
En natuurlijk daarna alles op tafel gehatseflatst, niet al te ingewikkeld.
Een snelle foto van op het bordje en aanvallen maar
Als afsluiter had mijn broertje wafeltjes bij, zelf gebakken samen met zijn dochtertje. Tja, daar kan natuurlijk niets tegen op.
Helaas geen foto, maar echt gebeurt. Credits voor mijn nichtje.
Wat hebben we heerlijk gegeten. Combinatie van gerechten was erg goed.
En lekker iedereen zelf opscheppen, balletje extra pakken, potje ouwehoeren aan tafel.
Het leek Zuid Europa wel.

Dank voor het kijken
Rick