BasBQ
Beef en Steak

Vietnamese kipsate

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
Kip sate wie is er niet groot mee geworden.šŸ¤£

Ingrediƫnten
4 kipfiles grote stukken gesneden
6 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels honing
4 teentjes knoflook in stukjes
2 theelepels sambal oelek flinke theelepels
2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
3 centimeter verse gember in stukjes
1 limoen sap nodig
snuf zwarte peper

Bereiding
Snij de kipfiles in blokjes.
20210526_191658.jpg

Meng de Ingrediƫnten door elkaar.
IMG_20210526_195547_490.jpg

Meng de kio goed door elkaar in een ziplock zak.
IMG_20210526_195547_579.jpg

Laat de kip een nachtje marineren.
Rijg de blokjes aan een spies.
20210527_164147.jpg

Maak je bbq gereed indirecte methode bij 175 graden.
20210527_175133.jpg

Gaar de kip indirect tot een kern temp van 65 graden. En grill ze direct af tot een temp van 75 graden.
20210527_180420.jpg

Eetsmakelijk.
 
Sate ziet er echt heerlijk uit, maar weinig Vietnamees. Waarschijnlijk bedoel je Indonesische sate?;)
 
Ziet er goed uit! Zal vast gesmaakt hebben šŸ˜€
 
Ziet er goed uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan