- Berichten
- 49
Vandaag Livar spareribs op de 3-2-1 manier. Volgens Noskos recept. Deze ribben zijn niet zo dik dus ik denk dat 1,5-1-1/2 uur ongeveer wel voldoende zal zijn.
Eerst de weber summit kamado maar eens aansteken. En terwijl de briketten starter zijn werk doet, de rib in de olie en kruiden zetten.
Barbecue op indirect ingericht twee stukjes appel rookhout er op met deflectorplate. Lekbakje om de boel n beetje netjes te houden.
Tussen de 110 en 120 graden C, Rib erop en anderhalf uur wachten.
Wachten duurt lang hè hondjes?
Na anderhalf uur zag het ribbetje er prachtig uit.
Ingepakt met boter, agavesiroop en bruine suiker in het aluminiumfolie.
Uurtje terug op de Barbecue.
Na n uurtje even prikken of het gaar is. Ja natuurlijk wat heeft het voor zin om je ribbetje in dubbel folie te verpakken als je bij het controleren op gaarheid dwars door de folie heen gaat. Ja, ook de onderkant. Loopt nog al het vocht eruit. Gelukkig wel n drippan in de barbecue gezet.
Afgelakt met Noskos barbecuesaus en nog n half uurtje.
Klaar en in stukken gesneden. Mooie rookring vind ik.
Heerlijke zoete spareribs in combinatie met pittig Surinaamse zuurkool. Echt n top combi.
Eet smakelijk.
Eerst de weber summit kamado maar eens aansteken. En terwijl de briketten starter zijn werk doet, de rib in de olie en kruiden zetten.
Barbecue op indirect ingericht twee stukjes appel rookhout er op met deflectorplate. Lekbakje om de boel n beetje netjes te houden.
Tussen de 110 en 120 graden C, Rib erop en anderhalf uur wachten.
Wachten duurt lang hè hondjes?
Na anderhalf uur zag het ribbetje er prachtig uit.
Ingepakt met boter, agavesiroop en bruine suiker in het aluminiumfolie.
Uurtje terug op de Barbecue.
Na n uurtje even prikken of het gaar is. Ja natuurlijk wat heeft het voor zin om je ribbetje in dubbel folie te verpakken als je bij het controleren op gaarheid dwars door de folie heen gaat. Ja, ook de onderkant. Loopt nog al het vocht eruit. Gelukkig wel n drippan in de barbecue gezet.
Afgelakt met Noskos barbecuesaus en nog n half uurtje.
Klaar en in stukken gesneden. Mooie rookring vind ik.
Heerlijke zoete spareribs in combinatie met pittig Surinaamse zuurkool. Echt n top combi.
Eet smakelijk.