BasBQ
Beef en Steak

Verslag spareribs 3-2-1

 
 

Joop G

Sprokkelaar
Berichten
49
Vandaag Livar spareribs op de 3-2-1 manier. Volgens Noskos recept. Deze ribben zijn niet zo dik dus ik denk dat 1,5-1-1/2 uur ongeveer wel voldoende zal zijn.

Eerst de weber summit kamado maar eens aansteken. En terwijl de briketten starter zijn werk doet, de rib in de olie en kruiden zetten.
139DA765-6182-48F5-B3EC-1C4118497F32.jpeg


Barbecue op indirect ingericht twee stukjes appel rookhout er op met deflectorplate. Lekbakje om de boel n beetje netjes te houden.
DA1A2C89-5DF8-46CF-AFA3-1521CD997EB6.jpeg

Tussen de 110 en 120 graden C, Rib erop en anderhalf uur wachten.
24DB7CEB-0B7A-4A77-AB31-E46626671CE4.jpeg

Wachten duurt lang hè hondjes?

Na anderhalf uur zag het ribbetje er prachtig uit.
DCDD3175-1B88-4DCF-BAFB-9DA678B6FA02.jpeg


Ingepakt met boter, agavesiroop en bruine suiker in het aluminiumfolie.
E40D680C-6EBC-4FC2-9E61-4DFC7A4A791F.jpeg


Uurtje terug op de Barbecue.
F1E6EDE8-B6A9-466B-96E6-75FD1A989774.jpeg



Na n uurtje even prikken of het gaar is. Ja natuurlijk wat heeft het voor zin om je ribbetje in dubbel folie te verpakken als je bij het controleren op gaarheid dwars door de folie heen gaat. Ja, ook de onderkant. Loopt nog al het vocht eruit. Gelukkig wel n drippan in de barbecue gezet.
Afgelakt met Noskos barbecuesaus en nog n half uurtje.
D54B6186-933B-4793-9D14-EC385435A8D1.jpeg


Klaar en in stukken gesneden. Mooie rookring vind ik.
BDECB7AD-F6E4-4B31-9549-747B88254B19.jpeg

60EC3033-0080-4286-A42E-5DE6D93BA01D.jpeg



Heerlijke zoete spareribs in combinatie met pittig Surinaamse zuurkool. Echt n top combi.
0BE5CCD6-41B2-4430-B55F-4B4C47E02231.jpeg

3A0D2147-D490-4756-AE56-BD6AB74F6418.jpeg

Eet smakelijk.
 
Ziet er lekker uit.
Zal er maar 1 van de 3 die aan het wachten waren van genoten hebben 😉
 
Ziet er goed uit Joop.
Ik had er zeker nog een 2e naast gelegd.
Ruimte genoeg

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Had ik kunnen doen maar we zijn maar met twee personen 😂
 
Laatst bewerkt:
Mooie ribbetjes, die zuurkool vind ik ook wel interessant!
 
Da's smullen had ik best wat van gelust. 😉
 
Nou oké, hier het recept van de Surinaamse zuurkool zoals ik mn maak. Let op ik houd van pittig.


Surinaamse zuurkool
Ingrediënten:
Pakje zuurkool
2 rijpe tomaten
1 grote ui
1 knoflook
Blik gezeefde tomaten
Klein blikje tomatenpuree
2 Bouillonblokjes
3 Laurier blad
3 piment korrels
Adjuma of madam Jeanette peper
Zonnebloemolie

Bereiding:
Spoel de zuurkool zodat het wat milder zuur wordt.
Ik laat het alleen uitlekken want spoelen vind ik zonde en ik houd wel van n beetje zuur.
Snij de ui en één knoflook en fruit vervolgens in de pan met de olie. Met de tomatenpuree. Even ontzuren
Voeg de gesneden rijpe tomaten toe, en blikje gezeefde tomaten
Doe het laurierblad, maggi blokjes en de piment korrels en de adjuma peper(niet open snijden)
En de zuurkool
Laat alles zachtjes 30 min pruttelen.
Vergeet niet de peper, laulier en pimentkorrels er uit te vissen
Eet smakelijk.
 
Joop je bent een topper! Deze komt op mijn lijstje water loopt me in de mond.
 
Ribje ziet er lekker uit!
Evenals de zuurkool....waarvan ik het recept meteen even op heb opgeslagen:)
 
Terug
Bovenaan Onderaan