BasBQ
Beef en Steak

Verse BBQ worst

JeroenQ

Vuurmaker
Berichten
95
Na een workshop worst maken bij Rookoven in Nunspeet werd het tijd om thuis aan de slag te gaan.
Vleesmolen en een horizontale vulpijp waren al binnen, darmen en kruiden via van Beekum verkregen en vrijdag kwam het vlees (kinnebak en snippers) binnen zodat ik eindelijk kon gaan beginnen. De vulpijp heeft een kunststof eindpijpje en het viel gelijk op dat de darmen (schapen snaar) daar niet lekker over heen liep, trad regelmatig breuk op. De stalen eindpijp paste niet helemaal lekker in de ring, maar de darm liep daar veel makkelijker over. Ben best tevreden en trots op het eindresultaat. Het zijn hertenworstjes en varkensworstjes

IMG20230326124916.jpg


IMG20230326120455.jpg


IMG20230326115043.jpg


IMG20230326120455.jpg


IMG20230326124919.jpg


IMG20230326124916.jpg


IMG20230326125934.jpg


IMG20230326143312.jpg


IMG20230326143926.jpg
 
Dat ziet er goed uit.

Hier moet ik ook meer mee gaan doen, heb al tijden de spullen in huis maar doe er veel te weinig mee.
 
Nog beter.
Welke stukken vlees gebruik je om je worstendeeg te maken? Is dat spek dat ik daar op de foto zie?
 
Nog beter.
Welke stukken vlees gebruik je om je worstendeeg te maken? Is dat spek dat ik daar op de foto zie?
Ik had herten gehakt gemengd met kinnebakken spek. De varkensworstjes waren varkenssnippers. Afsnijsels van varkensvlees met kinnebak. Koop je zo per kg.
 
Dat ziet er goed uit.

Hier moet ik ook meer mee gaan doen, heb al tijden de spullen in huis maar doe er veel te weinig mee.
Hier nog een, heb al eens cheddar jalapeno worst gemaakt die was zo lekker... zal daar weer eens induiken komende maand
 
Terug
Bovenaan Onderaan