- Berichten
- 503
Ik was op zoek naar iets voor eend op de BBQ.
Een lekker recept en iets anders ipv dat gene wat ik altijd maak (wel lekker hoor)
Ik vond een heerlijk recept op een verrassende plek
Op de site van AH
En wel hier:
http://www.ah.nl/allerhande/#/themas/barbecue/
Ze snappen het ook nog redelijk met uitleg zelfs over direct en indirect.
Hier mijn creatie van vandaag:
Een?den?borst met Chi?ne?se krui?den
Ingredi?nten
4 eendenborsten
4 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 theelepels Chinese vijfkruidenpoeder
2 bosuitjes, fijngehakt
Vetkant van eendenborsten in ruitpatroon tot bijna op vlees insnijden. Eendenborsten naast elkaar in lage schaal leggen. In kommetje marmelade, olie, azijn en vijfkruidenpoeder tot dikke pasta roeren. Eendenborsten aan beide kanten goed met marinade bestrijken. Schaal afdekken en eendenborsten in koelkast ca. 1 uur marineren. Af en toe keren.
Bereiden
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Eendenborsten met vetkant naar onder boven lekbak op rooster plaatsen. Deksel op barbecue leggen en eendenborsten 20 min. grillen. Deksel van barbecue nemen en eendenborsten direct boven houtskool, zonder deksel, in 2 ? 3 min. krokant grillen. Eendenborsten op schone plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Eendenborsten in plakken snijden en bestrooien met zout, peper en bosui. Lekker met pandanrijst en peultjes.
Ik ga daar vaker kijken voor iets lekkers.
Mijn eendeborst was 400gr en ik heb de helft van de marinade gemaakt
Een lekker recept en iets anders ipv dat gene wat ik altijd maak (wel lekker hoor)
Ik vond een heerlijk recept op een verrassende plek
Op de site van AH
En wel hier:
http://www.ah.nl/allerhande/#/themas/barbecue/
Ze snappen het ook nog redelijk met uitleg zelfs over direct en indirect.
Hier mijn creatie van vandaag:
Een?den?borst met Chi?ne?se krui?den
Ingredi?nten
4 eendenborsten
4 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 theelepels Chinese vijfkruidenpoeder
2 bosuitjes, fijngehakt
Vetkant van eendenborsten in ruitpatroon tot bijna op vlees insnijden. Eendenborsten naast elkaar in lage schaal leggen. In kommetje marmelade, olie, azijn en vijfkruidenpoeder tot dikke pasta roeren. Eendenborsten aan beide kanten goed met marinade bestrijken. Schaal afdekken en eendenborsten in koelkast ca. 1 uur marineren. Af en toe keren.
Bereiden
Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Eendenborsten met vetkant naar onder boven lekbak op rooster plaatsen. Deksel op barbecue leggen en eendenborsten 20 min. grillen. Deksel van barbecue nemen en eendenborsten direct boven houtskool, zonder deksel, in 2 ? 3 min. krokant grillen. Eendenborsten op schone plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Eendenborsten in plakken snijden en bestrooien met zout, peper en bosui. Lekker met pandanrijst en peultjes.


Ik ga daar vaker kijken voor iets lekkers.
Mijn eendeborst was 400gr en ik heb de helft van de marinade gemaakt