- Berichten
- 731
Mijn zoontje viert vandaag zijn verjaardag en moest zorgen voor wat eten voor de gasten die tot etenstijd blijven. Dus het is PP geworden.
Recept is de wedstrijd PP van @noskos https://www.bbq-nl.com/wedstrijd-pulled-pork/
Vanmorgen om half 8 bbq aangemaakt en om half 9 is de procureur erop gegaan. Heb er ook nog een stukje buikspek opgegooid. Vriezer moet leeg want maandag gaan mijn 2 varkens naar de slacht. En dan heb ik ook iets voor de lunch
Omdat ik me klein beetje zorgen maakte over de tijd heb ik na 3 uur al de glaze erover gedaan. Was bang dat met glazen na 5 uur, dan nog 2 uur liggen en dan inpakken het wat langer dan 8 uur zou duren. Na 5 uur ingepakt met een scheutje appelsap. 2 uur later was hij gaar. Het vocht gemengd met wat er over was van de glaze. Deze nog een beetje ingekookt.
Na het pullen was er een heerlijk sappige pulled pork, zo sappig zelfs dat ik besloten had om de saus er niet doorheen te mengen maar als saus ernaast te serveren.
Resultaat waren stille gasten
Volgende keer zal ik hem later glazen, nu zat er niet zo’n goede bark op, verder was hij voor mij perfect.
Recept is de wedstrijd PP van @noskos https://www.bbq-nl.com/wedstrijd-pulled-pork/
Vanmorgen om half 8 bbq aangemaakt en om half 9 is de procureur erop gegaan. Heb er ook nog een stukje buikspek opgegooid. Vriezer moet leeg want maandag gaan mijn 2 varkens naar de slacht. En dan heb ik ook iets voor de lunch

Omdat ik me klein beetje zorgen maakte over de tijd heb ik na 3 uur al de glaze erover gedaan. Was bang dat met glazen na 5 uur, dan nog 2 uur liggen en dan inpakken het wat langer dan 8 uur zou duren. Na 5 uur ingepakt met een scheutje appelsap. 2 uur later was hij gaar. Het vocht gemengd met wat er over was van de glaze. Deze nog een beetje ingekookt.
Na het pullen was er een heerlijk sappige pulled pork, zo sappig zelfs dat ik besloten had om de saus er niet doorheen te mengen maar als saus ernaast te serveren.
Resultaat waren stille gasten

Volgende keer zal ik hem later glazen, nu zat er niet zo’n goede bark op, verder was hij voor mij perfect.
Laatst bewerkt: