BasBQ
Beef en Steak

Verjaardags barbecue

 
 
 

Gerard777

Gemarineerd
Berichten
2.031
Afgelopen vrijdag was ik jarig en ik had zin om die dag te doen wat ik het leukste vind om te doen, dus een dag verlof opgenomen en hatseflats de barbecues aan!!!! Ik had zo'n twintig familieleden uitgenodigd om te komen genieten van ouderwets hollandsche barbecue ;) op het menu stonden Pulledpork van een hele schouder, brisket en ribs.

De schouder in de buttrub gezet
AF31DEEB-5C23-42D7-8ACD-D289F91AB408-2609-0000038FFD304E8A.jpg


De brisket (point). Deze heb ik ingesmeerd met worcestershiresaus en bouillonblokjes


05392C04-4D2F-4E73-BC43-B1148C3C7255-2609-00000390080ECE81.jpg


Even spieken naar de schouder, voor dat ie in de folie ging

80D31035-534F-4DB1-BDA8-DAF7DE2DACBC-2609-0000039010408709.jpg


De gebroeders Co in actie

370A6895-B170-481E-825F-C2898501E9DE-2609-00000390196B6674.jpg


Ik heb de schouder, 6 kg, in ongeveer  8  uur op 121 graden naar de 88 graden kern gewerkt. Het zag er na het rusten zo uit:

A234458C-F52E-4A05-BA14-845B6BBEB6D1-2609-0000039020D0A888.jpg


78D0C21E-971C-4470-81E4-3CB8592A6FEA-2609-000003902DDF9342.jpg


Bot viel er echt super makkelijk uit, wat een voldoening geeft dat!!!!

En natuurlijk pullen!!! Wat een werk trouwens zo'n hele schouder!!!


026426B0-652A-467E-AACE-57B21BE8A1FF-2609-000003903938D5FC.jpg


Ribs heb ik op de 3-1-1 methode gedaan en wordt volgende keer toch 3-2-1. Dit zijn ribs van Beefensteak en die kunnen wel wat langer in de folie.

F1EB92E9-BCF2-4407-B1CB-527A547E36A7-2609-00000390596A7D85.jpg


Resultaat van de brisket

43FD418A-4FBA-4949-9481-5E1E3352F6FA-2609-000003904DFEB36B.jpg


C7DD32C4-DD26-4A1B-8FB1-B2CD51EA5570-2609-0000039060BFFD12.jpg


A79CB3B1-20C4-4219-94D5-E6B1D79FADF9-2609-0000039068F17B83.jpg


En zo zag het buffet eruit

A63F9FAE-1FBF-487C-A12C-B33BD1B8E44F-2609-000003904242F4DF.jpg



Later op de avond tijdens de borrel nog stukjes rib en burnt ends geserveerd. Vooral de burnt ends waren favoriet, die maak ik 2 februari zeker weer in scherpenzeel :)

Bedankt voor het kijken :)
 
Bijna alle KCBS categorie?n tegelijk ;) Lekker buffetje!
 
Zo, das niet niks Gerard.
Jij bent gewoon een BBQ Team in je uppie  ;) (of heb je nog hulptroepen gehad ?)
Ziet er allemaal fantastisch uit.

Je vraagt je bijna af wie er nou eigenlijk jarig was (wat een heerlijke cadeau's hebben je gasten gehad  :) )

Mac
 
Ik was alleen :) en ja ik heb bewust bijna alle kcbs categorie?n gedaan ;)
 
Ziet er goed uit Gerard! Als je nog een team zoekt om je bij aan te sluiten :p

Ook nog van Harte met je verjaardag!
 
Het smaakte goed die avond. :D
 
Van harte nog en dat een geslaagde dag was is wel duidelijk  :p
 
Ik zeg Hiep Hiep, ziet er heel goed uit. Je bent al bijna helemaal klaar voor de Tony Stone. 
 
dat is een heerlijke verjaardag geweest
 
Wat heb jij je gasten verwend en jezelf, door een hele dag te q-en.
Gave fotoserie en nog gefeliciteerd.
 
Ik ben al een dagje ouder, dus weet 't niet exact meer, maar ik denk 6-7 uur (meer echt niet) Ik heb de brisket ook op 121 graden gedaan. Bij 70 graden in de folie en bij 91 graden kern eraf gehaald. Mijn eerste brisket heb ik 107 graden (dome) gedaan en door de ' nieuwe' pulled pork techniek was ik in de veronderstelling (lees: ik had verstandsverbijstering) dat dit bij brisket ook gebruikt werd. Dit is in ieder geval niet het geval in het BigBobGibson boek, het recept wat ik namelijk als richtlijn heb genomen, maar ik had al gepland dat het uiterlijk 16.00 uur klaar moest zijn, dus heb toen besloten toch een hogere dome temp aan te houden. Niet geheel onfortuinlijk overigens. 90% van de brisket was goed, 10% wat aan de 'droge' kant. Voor een wedstrijd zou je deze methode goed kunnen toepassen en de 'droge' stukken niet aanbieden aan de jury of burnt ends van maken :p
 
Wat een feestje zo met al dat lekkere vlees, mooie reportage!
 
NICE!! Kom zeker burnt ends snoepen 2 februari! Zal ik dan de kip meenemen die nu niet in het KCBS menu zat?
 
Mooi feestje zo met zulke hapjes. Zal volgende keer wel weer drukker zijn ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan