Toen ik mijn vrouw vroeg wat ze wilde eten op haar verjaardag was het antwoord direct ‘ribs!’. Had ik daar nou net zelf ook weer net zin in, dus aan de slag.
De laatste streng ribs van onze lokale veeboer ontdooid en gisteravond verwend met een vrij standaard rub(wat peper, zout, gerookt paprikapoeder, knoflook- en mosterdpoeder).
Vanmiddag de Q naar 110 graden gebracht en de ribs konden er samen met wat aardappelen (voor de salade) op. Als tijdschema 2-1-0,5 in het achterhoofd gehouden.
Chunk kersenhout erbij die het eerste uur lekker wat rook kon afgeven. Deksel dicht, boekje erbij en voetjes op de tuinbank. Hm.. toch maar een keer zelf de bbq saus maken dus daar binnen aan begonnen. Na een kwartiertje koken kon de saus afkoelen, mooi op tijd. De ribs ieder half uur bespoten met 50/50 appelsap en appelazijn.
Na iets meer dan twee uur zagen de ribs er goed uit dus konden ze ingepakt. Zowel boven als onder de ribs liggen boter, bruine basterdsuiker en honing.
De aardappelen zacht genoeg dus die mochten binnen afkoelen.
Na een uur waren de ribs nog niet mals genoeg dus weer goed ingepakt, wat dichter bij het vuur gelegd en de temperatuur verhoogd naar 130 graden. Omdat welke trek kregen de aardappelsalade afgemaakt en deze alvast opgegeten.(geen foto dus het is niet gebeurd
)
De ribs gingen ondertussen beter en na nog ongeveer een uur waren ze goed. Net niet fall off the bone maar met een beetje bite.
Nog even uitgepakt en ‘opdrogen’ op het rooster. Aansnijden en met de bbq saus (lekker maar nog geen wow, daar gaan we nog wat aan tweaken) zo van de plank opgepeuzeld. Vijf uur werk, in vijf minuten op. Het leven van de bbq’er zullen we maar zeggen
De laatste streng ribs van onze lokale veeboer ontdooid en gisteravond verwend met een vrij standaard rub(wat peper, zout, gerookt paprikapoeder, knoflook- en mosterdpoeder).


Vanmiddag de Q naar 110 graden gebracht en de ribs konden er samen met wat aardappelen (voor de salade) op. Als tijdschema 2-1-0,5 in het achterhoofd gehouden.

Chunk kersenhout erbij die het eerste uur lekker wat rook kon afgeven. Deksel dicht, boekje erbij en voetjes op de tuinbank. Hm.. toch maar een keer zelf de bbq saus maken dus daar binnen aan begonnen. Na een kwartiertje koken kon de saus afkoelen, mooi op tijd. De ribs ieder half uur bespoten met 50/50 appelsap en appelazijn.

Na iets meer dan twee uur zagen de ribs er goed uit dus konden ze ingepakt. Zowel boven als onder de ribs liggen boter, bruine basterdsuiker en honing.
De aardappelen zacht genoeg dus die mochten binnen afkoelen.


Na een uur waren de ribs nog niet mals genoeg dus weer goed ingepakt, wat dichter bij het vuur gelegd en de temperatuur verhoogd naar 130 graden. Omdat welke trek kregen de aardappelsalade afgemaakt en deze alvast opgegeten.(geen foto dus het is niet gebeurd

De ribs gingen ondertussen beter en na nog ongeveer een uur waren ze goed. Net niet fall off the bone maar met een beetje bite.

Nog even uitgepakt en ‘opdrogen’ op het rooster. Aansnijden en met de bbq saus (lekker maar nog geen wow, daar gaan we nog wat aan tweaken) zo van de plank opgepeuzeld. Vijf uur werk, in vijf minuten op. Het leven van de bbq’er zullen we maar zeggen

