Afgelopen zaterdag was onze dochter jarig, tijd voor een feestje dus. Ik vondt het wel leuk om wat hapjes op de bbq te maken 's middags, dus heb 30 MOINK ballen uit de vriezer gehaald en er nog eens zo'n zelfde hoeveelheid bij gemaakt die ochtend. Mijn vrouw vondt het wel leuk om bij het eten weer eens een aardappelpannetje te maken, en toen besloot ik om er ook eens een Fattie bij te leggen, wilde die al lang eens proeven 
Heb niet zo heel veel foto's van het gebeuren, maar toch tussendoor nog een paar paatjes geschoten
Om een uur of 2 's middags 60 ballen erop gelegd.
Ik had nu een deel op zo'n aluminium druipschaal (met die gaten/sleuven in de bodem) gelegd, met het idee van makkelijk een grote hoeveelheid erop en eraf te kunnen halen. De overige ballen had ik per 4 op een satestokje geprikt, om wat ruimte te besparen. Er moesten tenslotte 60 ballen op de Q komen
Die schaal beviel me achteraf toch niet, weer een leermomentje dus. Ik vondt de ballen lichter dan die naast de schaal lagen en ze lagen toch nog meer in hun eigen vet, ondanks de sleuven, dan gewenst. De 4 ballen aan 1 stokje beviel me echter juist heel goed, dus dat ga ik vaker doen. Zo ben je toch een stuk sneller klaar met ze eraf halen
Toen de ballen erop lagen en er nog even geen visite was heb ik het aardappelpannetje klaargemaakt:
En de Fattie, die ik vrijdagavond al had gerold en in de koelkast gelegd, van een rubje voorzien, en maar weer in de folie gedraaid, aangezien hij er toch nog niet op kon
Toen de MOINK-ballen klaar waren het pannetje en de fattie erop gelegd dus, en een kleine 2 uur later tikte de Fattie de 72C aan
Ook het aardappelpannetje kon er toen bijna af:
Voor de meesten van de gasten was het een nieuwe ervaring, die MOINKballen waren in no-time verdwenen, volgens mij had ik er gerust nog een zelfde lading achteraan kunnen gooien.
Van die Fattie heb ik zelf niet zo heel veel op helaas, maar dat smaakte ook erg goed, heerlijk dat zoeten van die Ahorn-siroop door het gehakt heen. De rub om de fattie was een combinatie van Cowtown Sweet Spot en Big Bob Gibson - Seasoning & Dry Rub. Die laatste had ik al gebruikt voor de ballen, en besloot om het restje wat er nog in het bakje zat maar aan te vullen met de Cowtown voor wat extra pit.
Ook het aardappelpannetje ontlokte een hoop positieve reacties en opnieuw opscheppen.
Al met al zeer geslaagd dus, en mijn oudste dochter wil bij haar verjaardag nu ook MOINKballen erbij hebben
't Was overigens voor mij voor het eerst dat ik zo laat in het seizoen nog de bbq aanstak, maar dat gaat zeker nog wel vaker gebeuren 

Heb niet zo heel veel foto's van het gebeuren, maar toch tussendoor nog een paar paatjes geschoten

Om een uur of 2 's middags 60 ballen erop gelegd.
Ik had nu een deel op zo'n aluminium druipschaal (met die gaten/sleuven in de bodem) gelegd, met het idee van makkelijk een grote hoeveelheid erop en eraf te kunnen halen. De overige ballen had ik per 4 op een satestokje geprikt, om wat ruimte te besparen. Er moesten tenslotte 60 ballen op de Q komen


Die schaal beviel me achteraf toch niet, weer een leermomentje dus. Ik vondt de ballen lichter dan die naast de schaal lagen en ze lagen toch nog meer in hun eigen vet, ondanks de sleuven, dan gewenst. De 4 ballen aan 1 stokje beviel me echter juist heel goed, dus dat ga ik vaker doen. Zo ben je toch een stuk sneller klaar met ze eraf halen

Toen de ballen erop lagen en er nog even geen visite was heb ik het aardappelpannetje klaargemaakt:

En de Fattie, die ik vrijdagavond al had gerold en in de koelkast gelegd, van een rubje voorzien, en maar weer in de folie gedraaid, aangezien hij er toch nog niet op kon

Toen de MOINK-ballen klaar waren het pannetje en de fattie erop gelegd dus, en een kleine 2 uur later tikte de Fattie de 72C aan

Ook het aardappelpannetje kon er toen bijna af:

Voor de meesten van de gasten was het een nieuwe ervaring, die MOINKballen waren in no-time verdwenen, volgens mij had ik er gerust nog een zelfde lading achteraan kunnen gooien.
Van die Fattie heb ik zelf niet zo heel veel op helaas, maar dat smaakte ook erg goed, heerlijk dat zoeten van die Ahorn-siroop door het gehakt heen. De rub om de fattie was een combinatie van Cowtown Sweet Spot en Big Bob Gibson - Seasoning & Dry Rub. Die laatste had ik al gebruikt voor de ballen, en besloot om het restje wat er nog in het bakje zat maar aan te vullen met de Cowtown voor wat extra pit.
Ook het aardappelpannetje ontlokte een hoop positieve reacties en opnieuw opscheppen.
Al met al zeer geslaagd dus, en mijn oudste dochter wil bij haar verjaardag nu ook MOINKballen erbij hebben

