Hoi,
Ik heb niet zozeer een barbecue vraag, maar meer een vlees vraag in het algemeen en ik denk dat hier ook wel wat kennis zit ;-). Ik heb al gezocht hier op het forum en niet echt een antwoord vinden afgezien van wat meningen over online slagers.
De onderstaande vraag is inmiddels in veel huishoudens actueel, of wordt binnenkort actueel.
Wij hebben veel monden te vullen (als relatief groot gezin, bij bezoek, feestjes etc), en wij hebben last van gestegen prijzen.
Wat zijn jou beste tips om hiermee om te gaan (zonder flauwe tips zoals 'minder eten')?
Mijn vragen die hieruit voorkomen zijn:
- Waar haal ik vlees vandaan met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding? Kan iemand mij namen en rugnummers noemen? Ik begrijp op dit forum dat er meerdere mensen ervaringen hebben met Harries vlees. en bv BBQ Quality Veel goedkoper dan de vleesaanbiedingen van de super zal het niet worden, maar ik heb het ook over prijs/kwaliteitverhouding. Het gaat dus niet om een opslag te betalen van 10 euro per kilo zodat een leverancier voor hetzelfde vlees een leuke marketing campagne kan betalen om vervolgens via de marketing deze 10 euro te kunnen verantwoorden om het te verkopen als betere kwaliteit terwijl het onzin is.
- Loont het om bulk te kopen? 20-30 jaar geleden hoorde je regelmatig dat mensen een 'half varken' kochten. Tegenwoordig hoor je dit nauwelijks meer? Wel zijn er nog initiatieven zoals koop-een-koe / grutto. Wat is jullie mening hierover?
- Welke stuken/delen zijn minder populair waar je interessante dingen mee kunt doen? Ik begrijp dat dit vroeger het geval was bij Bavette, maar dat is flink in populariteit toegenomen. Procureur is aan het stijgen qua populariteit (pulled pork?)??
- Wat is jullie ervaringen met groothandels zoals Makro en Sligro? Hier wordt vaak vlees aangebonden in relatieve grote hoeveelheden (bv 10 kg varkensprocureur). Een probleem hierbij is dat zo'n procureur vaak in 1.5 of 2 kg gaat en dat is zelfs voor mij te veel. Het probleem is dat ik dit niet kan ontdooien, stuk afsnijden en de rest weer kan invriezen.
- Zijn er nog andere nuttige tips?
Alvast bedankt,
Jos
Ik heb niet zozeer een barbecue vraag, maar meer een vlees vraag in het algemeen en ik denk dat hier ook wel wat kennis zit ;-). Ik heb al gezocht hier op het forum en niet echt een antwoord vinden afgezien van wat meningen over online slagers.
De onderstaande vraag is inmiddels in veel huishoudens actueel, of wordt binnenkort actueel.
Wij hebben veel monden te vullen (als relatief groot gezin, bij bezoek, feestjes etc), en wij hebben last van gestegen prijzen.
Wat zijn jou beste tips om hiermee om te gaan (zonder flauwe tips zoals 'minder eten')?
Mijn vragen die hieruit voorkomen zijn:
- Waar haal ik vlees vandaan met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding? Kan iemand mij namen en rugnummers noemen? Ik begrijp op dit forum dat er meerdere mensen ervaringen hebben met Harries vlees. en bv BBQ Quality Veel goedkoper dan de vleesaanbiedingen van de super zal het niet worden, maar ik heb het ook over prijs/kwaliteitverhouding. Het gaat dus niet om een opslag te betalen van 10 euro per kilo zodat een leverancier voor hetzelfde vlees een leuke marketing campagne kan betalen om vervolgens via de marketing deze 10 euro te kunnen verantwoorden om het te verkopen als betere kwaliteit terwijl het onzin is.
- Loont het om bulk te kopen? 20-30 jaar geleden hoorde je regelmatig dat mensen een 'half varken' kochten. Tegenwoordig hoor je dit nauwelijks meer? Wel zijn er nog initiatieven zoals koop-een-koe / grutto. Wat is jullie mening hierover?
- Welke stuken/delen zijn minder populair waar je interessante dingen mee kunt doen? Ik begrijp dat dit vroeger het geval was bij Bavette, maar dat is flink in populariteit toegenomen. Procureur is aan het stijgen qua populariteit (pulled pork?)??
- Wat is jullie ervaringen met groothandels zoals Makro en Sligro? Hier wordt vaak vlees aangebonden in relatieve grote hoeveelheden (bv 10 kg varkensprocureur). Een probleem hierbij is dat zo'n procureur vaak in 1.5 of 2 kg gaat en dat is zelfs voor mij te veel. Het probleem is dat ik dit niet kan ontdooien, stuk afsnijden en de rest weer kan invriezen.
- Zijn er nog andere nuttige tips?
Alvast bedankt,
Jos