BasBQ
Beef en Steak

Varkenswangen

Smokerb

Stoker
 
Berichten
274
Vandaag een keer varkenswangen geprobeerd. Bereiding een heel eind gelijk aan m'n burnt ends methode gehouden.

Eerst 2.5 uur rook gegeven, daarna strak ingepakt met blues hog barbecue saus en roomboter en weer een goede 2 uur aangehouden. Vervolgens met de temp probe prikken voor weerstand, voelde goed en kon m met de tang al aardig pullen. Nog een beetje saus uit de folie over de wangen gesmeerd en nog even 10 minuutjes laten drogen.

Simpel op een broodje met een blaadje sla, augurk blokjes, inlegde ui en een drupje barbecue saus. Is een blijvertje dit! Lijkt op spareribs maar dan met iets meer smaak.

Dit alles op de weber met de weber diffuser set die ik hier pas een keer los kon kopen van een forumlid.

Volgende keer gaan ze met iets minder rub op de offset smoker.


Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.207
Daar had ik graag een broodje van willen hebben.
 

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.054
Lekker broodje hoor smullen


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
767
Bedankt voor de omschrijving van de smaak. Ik heb een mooi recept gevonden met varkenswangen maar durfde t niet zo goed aan
 

TraegerTinus

Pitmaster
 
 
Berichten
785
Pffff wat ziet dat er zalig uit zeg. Op de lijst ermee

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 

KamadoRobert

Kooltjesharker
 
Berichten
150
Ik zag het laatst liggen bij de Hanos, varkenswangen, maar wist niet hoe ik het klaar kon maken. Nu wel! Dank!

Groeten van Robert
 

MrMatti

Vuurmaker
 
Berichten
99
Ziet er wel erg smakelijk uit! De vrouw hier kan t woord "wangen" niet waarderen. Maar een x met een andere term voorstellen! Dit moet ze zeker lusten!
 

NonSens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
551
Ziet er wel erg smakelijk uit! De vrouw hier kan t woord "wangen" niet waarderen. Maar een x met een andere term voorstellen! Dit moet ze zeker lusten!
Dat probleem hebben we hier (ikzelf ook) een beetje met runder tong. Terwijl het heerlijk schijnt te zijn dus moet het toch een keer proberen eigenlijk.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 

paulus1972

Kooltjesharker
Berichten
200
Toch een gekke gedachte eigenlijk : niet waarderen .... het is briljant vlees . Kan zoals hier los op de Q maar ook in stoofpotjes als de DO. Dan krijg je het ultieme draadjesvlees. Allemaal aan de wangen zou ik zeggen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan