Dinsdag een varkensschouder klaar gemaakt voor op de bbq.
Schouder eerst ontdaan van zenen en zwoerd. Vetlaagje erop laten zitten.
Gekruid met:
Zout peper paprikapoeder knoflookpoeder uienpoeder chili thijm basilicum oregano en komijn.
Niet te strak opgebonden en een nacht in de koelkast gezet
Vandaag indirekt op de bbq
Onder het rooster een schaal gezet met blokjes aardappel bruine bonen en witte bonen om daarin de sappen en het vet op te vangen.
Na 4 uur op 150 graden was de kern van 75 graden bereikt.
De schouder was mooi gaar en niet droog. De aardappels en bonen smaakten ook heerlijk naar het braadvocht en de kruiden van het vlees.
Al met al een geslaagde sessie in de vrieskou.
Schouder eerst ontdaan van zenen en zwoerd. Vetlaagje erop laten zitten.


Gekruid met:
Zout peper paprikapoeder knoflookpoeder uienpoeder chili thijm basilicum oregano en komijn.
Niet te strak opgebonden en een nacht in de koelkast gezet

Vandaag indirekt op de bbq

Onder het rooster een schaal gezet met blokjes aardappel bruine bonen en witte bonen om daarin de sappen en het vet op te vangen.

Na 4 uur op 150 graden was de kern van 75 graden bereikt.



De schouder was mooi gaar en niet droog. De aardappels en bonen smaakten ook heerlijk naar het braadvocht en de kruiden van het vlees.
Al met al een geslaagde sessie in de vrieskou.