BasBQ
Beef en Steak

Varkensschouder

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Dinsdag een varkensschouder klaar gemaakt voor op de bbq.
Schouder eerst ontdaan van zenen en zwoerd. Vetlaagje erop laten zitten.

P1000435.jpg

P1000436.jpg


Gekruid met:
Zout peper paprikapoeder knoflookpoeder uienpoeder chili thijm basilicum oregano en komijn.
Niet te strak opgebonden en een nacht in de koelkast gezet

P1000439.jpg


Vandaag indirekt op de bbq

P1010001.jpg


Onder het rooster een schaal gezet met blokjes aardappel bruine bonen en witte bonen om daarin de sappen en het vet op te vangen.

P1010004.jpg


Na 4 uur op 150 graden was de kern van 75 graden bereikt.

P1010016.jpg


P1010014.jpg


P1010017-1.jpg


De schouder was mooi gaar en niet droog. De aardappels en bonen smaakten ook heerlijk naar het braadvocht en de kruiden van het vlees.
Al met al een geslaagde sessie in de vrieskou.
 
Mooi stukje vlees weer!
 
knap gedaan weer in de kou
 
Vlees en bonen zien er lekker uit.
 
Tsjonge Bert,wat ben jij toch sterk bezig.
Een tong, een schouder!
Hierna paardenvlees?
 
Opnieuw fraai Bert!
 
hmmmm... ziet er geweldig uit !

Goed idee, die schaal met bonen ed onder je vlees zetten.
 
Ziet er goed uit ik kom nog tijd tekort dit jaar om alles te proberen  ;D
 
Terug
Bovenaan Onderaan