BasBQ
Beef en Steak

Varkensrib

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Voor vandaag weer eens een varkensribstuk op de BBQ gelegd.
Hiervoor een stuk rib genomen met het rugspek er nog op. Alleen de ribjes laten zitten, de werveltjes heb ik verwijdert.
Een dag van te voren in de kruiden gezet.

Vanmiddag het spek voorzien van een laagje paneermeel om eens te proberen een beetje crunchy effect te krijgen.

Vanavond op de bbq op 160 graden indirect tot een kern van 63 graden. En dan is het klaar :)

De kant met de ribjes


Nog even in 4 stukken snijden.

En je krijgt inderdaad een crunchy randje op het spek

Een ieder heeft hier zijn portie weer keurig opgemaakt dus ga ik er vanuit dat het gesmaakt heeft :)
 
dat ziet er heerlijk uit Ber, ik denk dat ik mijn bord ook wel leeggeten zou hebben
 
Ja hoor Bert!!, dit mag jij best voor mij maken!! :D
 
Bert bij ons noemen ze dit spekkie naar je bekkie.
Ziet er goed uit.
 
Mmhhhh....Crunchy spek......klinkt goed! Maar ja, dat doet alles waar spek in zit ;)
 
Ziet er goed uit! Mooi dat het crunchy effect gelukt is.
 
En hoe laat werd ik verwacht? ;)
 
Wat een leuk idee om eens met paneermeel te experimenteren. Helemaal omdat het effekt wat je voor ogen had ook uitkwam.
Ziet er ook nog eens super mals en lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan