BasBQ
Beef en Steak

Varkensrack

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
213
Ik had nog een mooi stuk varkensrack van 2.3kg in de vriezer liggen en besloten dat dit weekend te slechten. Corona he; kan het met niemand delen dus dan maar verdelen over de dagen . Ik en deel het ook graag met jullie. Wellicht een ondergewaardeerd stukje vlees op dit forum want er zijn weinig draadjes over maar in dit huishouden wordt de malsheid erg gewaardeerd!

Deze keer wel iets eenvoudiger gehouden dan ‘The Crown’ met kerst. Voor de zaterdag 3x2 botten afgesneden om te marineren, roken en af te grillen. Het restant gaat er zondag (vandaag) op en staat inmiddels in de rub; wordt vervolgd.

De marinade bestaat uit olie, appelazijn, honing, wat paprikapoeders, mosterd poeder, knoflook en rozemarijn. Naar een kern van 58 graden gebracht, omgebouwd en afgegrild, en meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat lekker van paprika en courgette te maken.

Of het lekker was? Alles in no time op...!

3ec139463a36cfe301ac7e57ebd47ef1.jpg


3141c0e899ec82be8ac2eac526c89293.jpg


a0072dc5c65c9b27fad865cb5f85347a.jpg


34067a06430a3070f8772ccd6358ffae.jpg


7ea9299e9032906391561c792447c993.jpg


02ff5dc2ca432f69ee9e88bd6c80011d.jpg


6dc48505ab60f55be72e8f3d4be1667d.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom
Ze legger er lekker bij op’t plankie, zal zekers gesmaakt hebben
 
Heerlijk en met de groente erbij is het helemaal af.
 
Dit ziet er echt heel erg goed uit😋👌🏼. Ben benieuwd naar je bereiding van vandaag!
 
Dit ziet er echt heel erg goed uit. Ben benieuwd naar je bereiding van vandaag!

Ronde twee:

2ecabee8dab887eddf1ab3826a9c96b8.jpg



8e91ad3d8f78748e6c1ce8ebd0be6fcb.jpg


7159456e01b4903ec3ad3defdd416747.jpg


Deze keer tot 62 graden kern laten gaan met de Q op 115. Duurde al met al een uurtje of twee. Lekker gerookt aardappeltje erbij; dikke prima!

Haring wederom heel fijn. Net aan rose en zeer sappig.
Leuk om te merken dat het gezin unaniem(!) voor bereiding 1 gaat. Lekker afgrillen dus!

Bijzonder om te ervaren hoe een klein vetrandje daar smaakversterkend werkt en zelfs als lekker wordt ervaren. Bij de bereiding van vandaag was het meer storend. De kinderen sneden het er vakkundig af. En het was letterlijk hetzelfde stuk vlees.

Al met al, goed trimmen van tevoren dus. Alhoewel dat voor ons te laat komt en er een volgende keer weer steaks van twee botten gesneden worden
 
wat een heerlijke gerechten allemaal.
lekker testen en proberen, en vooral genieten

krijg er honger van.
mooi gemaakt allemaal
 
Dit is een heerlijk stukje vlees. Heb het ook al eens van Iberico gemaakt. Dat is zo zalig. Mooi de botjes schoon schrapen voor de presentatie. Kan je lekker veel kanten mee op. Zal er toch weer eens achter aan gaan. TNX voor de herinnering. Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan