BasBQ
Beef en Steak

Varkensnek ala Miss Tootsie

 
 

El Mariachi

Kooltjesharker
Berichten
145
Bizar drukke weken op het werk dus eventjes niet actief geweest hier. De BGE staat nog wel gemiddeld 2 x per week dus maak jullie geen zorgen ofzo😂

Vandaag het recept van Noskos aangehouden https://www.bbq-nl.com/pork-steaks/ Na het zien van chef's table bbq was ik direct fan van miss Tootsie namelijk😁

Het ui vervangen door 3 sjalotjes en voor azijn appelazijn gebruikt.
4 stukken hickory en gaan! Wel een lekbak met water onder de steaks gezet. Regelmatig bijgevuld.

15.00 uur gestart en om 20.00 uur de steaks nog ff laten rusten onder de alufolie.

Persoonlijk zeg ik lekkerder dan PP om zo'n nekje klaar te maken.
Wat een feest!
Hierbij nog wat foto's natuurlijk..

Rond de kerst staat de wild zwijn variant op t programma.

20201219_210430.jpg


20201219_174316.jpg


20201219_174302.jpg


20201219_163204.jpg


20201219_162902.jpg


20201219_152206.jpg


20201219_145819.jpg


20201219_145657.jpg


20201219_142521.jpg
 
Prachtige stukken vlees.
Dat moet gesmaakt hebben.

Goed bezig geweest
 
Ik ben om.... Heb hier nog een procureur van 1kg in de vriezer liggen. Eigenlijk voor PP, maar vind hem wat aan de kleine kant. Nieuwe bestemming voor dit stuk is gevonden 😊
 
Ik ben om.... Heb hier nog een procureur van 1kg in de vriezer liggen. Eigenlijk voor PP, maar vind hem wat aan de kleine kant. Nieuwe bestemming voor dit stuk is gevonden 😊
Zorg goed voor gelijke diktes dan komt dit zeker goed. Veel plezie alvast. Zooo, lekker dit!
 
Ziet er goed uit, mooie rooie rand rondom. Lekker hoor
Deze gaan er komen, thanks
 
Laatst bewerkt:
Nice! Wil ik ook nog een keer doen. Procureur is zo veel meer veelzijdiger dan alleen pp van maken. Komend weekend met kerst ga ik er een gevulde rollade van maken
 
Gisteren nog een x gemaakt, echt fantastisch dit!
Hierbij nog een x het recept voor de liefhebbers en wat fotokes...

Pork Steaks
Bbq indirect op 130-140 graden (lekbak met water onder t rooster)
Snij de procureur(2,5kg) in dikke plakken van gelijke dikte (ca. 6cm)
Meng 3 el zwarte peper & 2 el zeezout (mag grof zijn😊)
Bestrooi de steaks hiermee.
Voeg 4 blokken rookhout toe (hickory👍)
Steaks op t rooster.
Na 1,5 uur insmeren met dweilsaus.
Na een uur nog een x. Dan om de 30 a 40 minuten dit blijven herhalen. Tot de kerntemperatuur 85 graden is.
Steaks vd bbq halen en 20 - 30 minuten laten rusten onder alufolie. Aansnijden en serveren.

Eenvoudig, puur, relatief goedkoop en zo onwijs lekker!

Dweilsaus:
1ltr water aan de kook brengen.
Klein ui in vieren snijden en ca. 10 minuten mee laten koken.
Pan van t vuur, voeg 35 gram ongezouten roomboter toe en laat smelten. Voeg 60ml azijn, 2 el Worchestersaus en 1 el mosterdpoeder toe. Hou de saus warm als je gaat dweilen op de steaks.

Ik vul de lekbak ook wel eens met groenten & donker bier. Met t druipende vet erin ook erg lekker😉
Water is goedkoop en voor de smaak vd steaks maakt t niet uit, als t maar vochtig is in de BBQ.

20210116_124739.jpg


20210116_121425.jpg


20210116_121249.jpg


20210116_091203.jpg


20210116_074739.jpg


20210116_074047.jpg


20210116_073554.jpg


20210116_072726.jpg


20210116_071721.jpg


20210115_213031.jpg
 
Zien er mooi uit
Ik ga ze zekers nog een keer maken, maar dan met meter in’t vlees
 
Niet verkeerd dit. Zal best goed smaken. Geeft dat moppen niet een ontzettende bende in je Q?
 
Niet verkeerd dit. Zal best goed smaken. Geeft dat moppen niet een ontzettende bende in je Q?
Nee dat valt reuze mee. Wel lekbakje onder de steaks natuurlijk. Je moet ook niet als een malle gaan moppen he😂 met beleid, werkt wel veel fijner dan een kwast.
 
Vandaag met wild zwijn soortgelijke run gedaan. Wel veel korter (binnen 1,5 uur klaar), kerntemperatuur van 67 graden aangehouden.

20210123_104709.jpg


20210123_104524.jpg


20210123_083612.jpg


20210123_082928.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan