- Berichten
- 5.285
Vandaag stond er dan eens varkenshaasje op het programma. Gisteren een geschikt recept zitten zoeken, maar is toch mijn eigen ding geworden daar er op het net niets te vinden was. Velen worden afgelakt, maar mijn zoontje is alles behalve zot van met BBQ saus afgelakt vlees
Varkenshaasje uur van te voren uit de koelkast gehaald en in de rub gezet. Dan in folie gedraaid en verder op kamertemperatuur laten komen. De KJ opgestookt tot 270° en het varkenshaasje eerst dicht geschroeid. Dan de deflector erin met nog een chunk appelhout en dan verder laten garen op 150° tot een kerntemperatuur van 65°.
Ik wilde dan ook aardappelen uithollen met ei, spek en geraspte kaas. Ik las ergens dat je de aardappelen best eventjes kookt zodat ze wat zachter worden om uit te halen. Heb ze dan 13 min gekookt, maar bij het uithalen waren ze nog redelijk hard. Maar dacht dat het goed kwam. Heb ze direct na het varkenshaasje erop gelegd, maar heb ze er samen met het varkenshaasje afgehaald en ze waren niet helemaal gaar. Dus volgende keer kook ik ze gewoon direct eerst 20 minuten en doe dan mijn ding. Dan ben ik zeker.
Vemits we nog wat spek en ei over hadden, heb ik dat maar in een potje gedaan en gemengd. Onze zoon heeft dat graag.
Al bij al een goede sessie voor het vlees. Ik vond het superlekker. Mijn vrouw was minder overtuigd en dan vooral door de rooksmaak. Tot nu toe vond ze telkens de rooksmaak bij rund lekker (wel met eik, hickory of eiken whiskeyvaten), maar de appel vond ze te zoet smaken bij het varkenshaasje. Dus mag ik niet meer gebruiken.
Onze zoon zelf is een enorm moeilijke eter, maar deze keer vond hij het vlees wel lekker voor 2 stukjes. Daarna was de fun eraf.
Er is nog 1/3de over van het stuk, en ik weet dus wat morgen avond in mijn slaatje gaat zitten.

Varkenshaasje uur van te voren uit de koelkast gehaald en in de rub gezet. Dan in folie gedraaid en verder op kamertemperatuur laten komen. De KJ opgestookt tot 270° en het varkenshaasje eerst dicht geschroeid. Dan de deflector erin met nog een chunk appelhout en dan verder laten garen op 150° tot een kerntemperatuur van 65°.
Ik wilde dan ook aardappelen uithollen met ei, spek en geraspte kaas. Ik las ergens dat je de aardappelen best eventjes kookt zodat ze wat zachter worden om uit te halen. Heb ze dan 13 min gekookt, maar bij het uithalen waren ze nog redelijk hard. Maar dacht dat het goed kwam. Heb ze direct na het varkenshaasje erop gelegd, maar heb ze er samen met het varkenshaasje afgehaald en ze waren niet helemaal gaar. Dus volgende keer kook ik ze gewoon direct eerst 20 minuten en doe dan mijn ding. Dan ben ik zeker.
Vemits we nog wat spek en ei over hadden, heb ik dat maar in een potje gedaan en gemengd. Onze zoon heeft dat graag.
Al bij al een goede sessie voor het vlees. Ik vond het superlekker. Mijn vrouw was minder overtuigd en dan vooral door de rooksmaak. Tot nu toe vond ze telkens de rooksmaak bij rund lekker (wel met eik, hickory of eiken whiskeyvaten), maar de appel vond ze te zoet smaken bij het varkenshaasje. Dus mag ik niet meer gebruiken.

Onze zoon zelf is een enorm moeilijke eter, maar deze keer vond hij het vlees wel lekker voor 2 stukjes. Daarna was de fun eraf.
Er is nog 1/3de over van het stuk, en ik weet dus wat morgen avond in mijn slaatje gaat zitten.
