BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Ouderwets gerijpt rookspek

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.599
Vandaag m'n laatste rijpproject van dit seizoen afgerond. De temperatuur wordt langzamerhand te hoog.
Dit keer het ouderwetse rookspek wat vroeger bij de slager buiten de koeling gepresenteerd werd.
Twee weken gepekeld, 1 dag koud gerookt en daarna 2 weken laten rijpen in de schuur. Heerlijk zacht en vol van smaak.

DSC04147.jpg


Voor het spek heb ik Duke of Berkshire gebruikt.
30 gram colorozozout per kilo
10 gram suiker
en ik heb wat peper toegevoegd.
In een ziplock in de koelkas.
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.715
Blief ik. Heel erg. Ik weet het zeker.
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.364
dit wil ik ook Bert  ;)
 

Abraham

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
919
Opnieuw mooi Bert! Op mijn lijstje voor de komende winter...
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
Hey, die heb ik zien hangen :D
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.124
Dat zou echt onwijs smaken bij mijn zelfgerijpte zuurkool ;)
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Het wordt weer eens tijd voor een meating zie ik  :D
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.124
Bovenaan Onderaan