Vandaag m'n laatste rijpproject van dit seizoen afgerond. De temperatuur wordt langzamerhand te hoog.
Dit keer het ouderwetse rookspek wat vroeger bij de slager buiten de koeling gepresenteerd werd.
Twee weken gepekeld, 1 dag koud gerookt en daarna 2 weken laten rijpen in de schuur. Heerlijk zacht en vol van smaak.
Voor het spek heb ik Duke of Berkshire gebruikt.
30 gram colorozozout per kilo
10 gram suiker
en ik heb wat peper toegevoegd.
In een ziplock in de koelkas.
Dit keer het ouderwetse rookspek wat vroeger bij de slager buiten de koeling gepresenteerd werd.
Twee weken gepekeld, 1 dag koud gerookt en daarna 2 weken laten rijpen in de schuur. Heerlijk zacht en vol van smaak.

Voor het spek heb ik Duke of Berkshire gebruikt.
30 gram colorozozout per kilo
10 gram suiker
en ik heb wat peper toegevoegd.
In een ziplock in de koelkas.