- Berichten
- 7.148
Omdat de voorraad bacon gereduceerd was tot nul en ik de maple cured erg lekker vind, vorige week een stukje buik in de pekel gelegd.
Op zoek naar iets anders kwam ik op het net een recept tegen met bourbon en zwarte peper als toevoeging op het "standaard" maple cured recept.
1,5 kg buikspek
0,5 cup bruine suiker
1 TL gemalen zwarte peper
1 EL bourbon
2 EL Maple Syrup
32 gr zeezout
37 gram Colorozo
19 gram zeezout
Na een weekje draaien het stukje afgespoeld, droog gemaakt en nog een nachtje laten drogen in de koelkast
Vanavond in de appel-rook bij 105 graden, tot een kerntemperatuur van 65:
Na een kleine drie uur was het zover:
Natuurlijk meteen proeven; ?rr?g lekker! Het zoete van de suiker en de maplesyrup, het zoute van het zout (...) en de peper en bourbon, die je ook terugvindt.
Laatst bewerkt door een moderator: