BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Golden Bacon.

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
Bacon is op,oh jee ??? :'(

Dan maar nieuwe maken. :)



Ingredienten:

50gram zout.
50gram donkere basterdzuiker.
60milliliter goldensyrup.
12gram pinksalt.
+/_ 2,5kg buikspek.





Buik lekker in smeren.



En in een ziplock zak.


Mag ie 7 dagen rusten.


Vandaag de buikspek gespoeld na 7dagen.


En ligt nu te drogen.


Morgen gaat ie op de wsm.

De WSM aangeslingerd,dome 100c en 3 brokken appelhout erbij gelegen.


Na 3uur had de bacon een eind kerntepratuur van 65c.

Wat ziet ie er heerlijk uit.

Bacon 15 minuten af laten koelen,en toen de zwoert eraf gesneden.


De bacon heeft een nachtje in de koelkast bij kunnen komen om zich klaar te maken voor de snijmachine.


Heb het in 2 diktes gesneden.
1x dun voor de hamburgers en ontbijt.
1x dik voor de stampotten.



De plakken verdeeld en vacuum getrokken.


We hebben er natuurlijk ook van gesnoept,en het was weer heerlijk.
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
Je zou het kunnen bestellen.
Ik heb het van Dennis gehad,en daarna heb ik het zelf besteld.
Kijk anders maar eens op Ebay.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.620
Je kan het altijd even vragen hoor, ik heb ook nog zat ;)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
12.254
Je moet even wachten maar dan heb je ook wat :)
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
Gelukkig vind ik het niet erg om te maken.Hier wil wel even voor wachten. ;)
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.070
Mooi want dit wil ikzelf ook nog wel eens gaan proberen, ik moet hier eigenlijk niet teveel komen, is er al een verslaving topic  :p
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
Boldeagle zei:
Mooi want dit wil ikzelf ook nog wel eens gaan proberen, ik moet hier eigenlijk niet teveel komen, is er al een verslaving topic  :p
ik ken dat probleem
 

henkk

Stoker
 
 
Berichten
308
Hoe lang is dat eigenlijk houdbaar pink salt ik heb ook nog 2 kg hier liggen
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.373
moet je heel snel opmaken, geef maar aan mij, dan voer ik het wel af  :)
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.620
Pink salt is onbeperkt houdbaar.

En verslavingstopic? Dit hele forum is gewijd aan BBQ verslaving ;)
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
even een update.

Vandaag de buikspek gespoeld na 7dagen.


En ligt nu te drogen.


Morgen gaat ie op de wsm.
 
Bovenaan Onderaan