- Berichten
- 60
vandaag voor het eerst grillworst gemaakt, 2 soorten gemaakt, kippengrillworst met kaas en varkensgrillworst met ham en kaas.
1 kg kippendij
30gr grillworstkruiden (vuurenrook)
100 gram kaas
50 ml water
16 gram colorozo zout
chick mix bbq kruiden uit smokey goodness
2kg varkenssnippers 30%
60gr grillworstkruiden (vuurrook)
200 gram kaas
150 gram ham
100 ml water
32 gram colorozo zout
piggy mix bbq kruiden uit smokey goodness
ik heb eerst het vlees door de 5mm plaat gemalen, vervolgens met de kruiden en het zout gedurende 5 minuten gekneed in de mixer
het vlees weer terug gekoeld en vervolgens door de 3mm plaat malen en nogmaals kneden, nu met de ham en kaas er bij door
weer laten koelen en vervolgens heb ik het in nylon darmen gedaan en een nacht in de koelkast laten hangen zodat het het zout en de kruiden in kan trekken
vervolgens de worsten in een warmwaterbad op 80 graden koken totdat de kerntemperatuur 74graden is en dan snel terugkoelen
even een voorproefje gedaan en de smaak is super. morgen ga ik de worsten grillen, foto's volgen
de worsten door de bbq kruiden gerold en vervolgens de worsten 20 minuten in de bbq afgegrild op 200 graden
ondertussen ook nog even walchers gilde spek en zeeuws spek gemaakt

1 kg kippendij
30gr grillworstkruiden (vuurenrook)
100 gram kaas
50 ml water
16 gram colorozo zout
chick mix bbq kruiden uit smokey goodness
2kg varkenssnippers 30%
60gr grillworstkruiden (vuurrook)
200 gram kaas
150 gram ham
100 ml water
32 gram colorozo zout
piggy mix bbq kruiden uit smokey goodness
ik heb eerst het vlees door de 5mm plaat gemalen, vervolgens met de kruiden en het zout gedurende 5 minuten gekneed in de mixer

het vlees weer terug gekoeld en vervolgens door de 3mm plaat malen en nogmaals kneden, nu met de ham en kaas er bij door

weer laten koelen en vervolgens heb ik het in nylon darmen gedaan en een nacht in de koelkast laten hangen zodat het het zout en de kruiden in kan trekken

vervolgens de worsten in een warmwaterbad op 80 graden koken totdat de kerntemperatuur 74graden is en dan snel terugkoelen

even een voorproefje gedaan en de smaak is super. morgen ga ik de worsten grillen, foto's volgen
de worsten door de bbq kruiden gerold en vervolgens de worsten 20 minuten in de bbq afgegrild op 200 graden


ondertussen ook nog even walchers gilde spek en zeeuws spek gemaakt
