BasBQ
Beef en Steak

Vanavond eten we een fatty

Reboot

Pitmaster
 
 
Berichten
575
Ik had er nog nooit eerder van gehoord maar toen ik de fatty een paar keer voorbij zag komen op 't forum was ik meteen enthousiast. Vandaag ga ik er dus eentje maken.
Heb een kilo gehakt maar dat ik wellicht een beetje veel voor 2 volwassenen en 2 Kids dus denk dat ik de helft doe. 
Zal straks wat foto's maken als ik ga beginnen.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.209
Weet niet wat het is, maar voel nu al aan dat je die kilo zeker nodig zal hebben... desnoods morgen koud of later bij de buis snacken!
 

Reboot

Pitmaster
 
 
Berichten
575
Nou er in nog veel ruimte voor verbetering maar dat ik dan voor de volgende. Hier wat foto's.
17d207fd5281605cb7779874ddd634df.jpg

25d663eea8580e9bd36d27a1602d1969.jpg

Nog wat van extra kaas
4765644f23616bbadc7c29af8fefc87a.jpg

Wat homemade rub erbij
82bc3e0659cb3f2420574e74d7a2c6cd.jpg

8853f1ceb13c8316f213286746cbe247.jpg

Beetje insmeren met bbq saus zodat de spek beter blijft plakken
8db264eae07323b48af92fded957590e.jpg

En nu ligt ie lekker te wachten in de koelkast.

Had net te weinig spek dus hij in niet helemaal rondom bedekt das wel jammer maar even kijken hoe dit zich houdt vanavond op de Q. 
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.209
Mooi, dan kom ik die zo halen!  :D

Lekker met groente erin!
 

Leo

Forum Meubilair
 
 
 
Berichten
11.363
het begin is al prima, heb vertrouwen in het resultaat  :)
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.209
Mooi worstje zo... met katenspek? Tot welke kerntemperatuur ga je door?
 

Xander

Stoker
 
 
Berichten
309
Ziet er heerlijk uit. Ik ben benieuwd naar je eindresultaat
 

Reboot

Pitmaster
 
 
Berichten
575
Sander72 zei:
Mooi worstje zo... met katenspek? Tot welke kerntemperatuur ga je door?
Ja ik heb inderdaad katenspek gebruikt die lagen in mooie plakken. Volgens de meeste posts is een kerntemp van 75 goed. Hij zit nu op 58 dus het duurt nog even. M'n vrouw gooit nu wat vlees in de pan want de Kids moeten eten :( verkeerde timing, balen.
Dit in het tussen resultaat
527f87190d780b7689d77aa07896dbc0.jpg

b6e3ee1ba72187a603f74558fad4e1ef.jpg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.209
Ach, dan heb je straks in ieder geval genoeg!  :p
 

Reboot

Pitmaster
 
 
Berichten
575
Nou nog nog ff de laatse update:
Na het avondeten rond een uur of negen was de fatty klaar of in ieder geval ik was er klaar mee. De kerntemp was 71 en de temperatuur in de Q was de de HM niet meer op pijl te houden. Dus heb hem er afgehaald. Ik h?. Een klein hapje genomen en dat smaakte ok?, een langwerpige gehaktbal met spek. Niet heel bijzonder maar dat kan ook komen omdat ik er de P in had ;)
Vanavond eten we hem op dus ben benieuwd hoe het een dag later smaakt.
Hier de laatste foto's
5a8ea824dea0782ebc1f12c7e03f20c6.jpg

0e0abbbb6f3522e30cac9e417304a258.jpg

8626cfc25471a707d662f2af29053b56.jpg

52fc27d40a9269611c70c583f48e6a92.jpg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.209
Ziet er goed uit hoor, hoop dat ie niet te droog wordt met opwarmen... eet ze!
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Verdorie, nu moet je er nog een keer 1 maken  :D
 

ZBBQZ

Stoker
 
 
 
Berichten
304
Ziet er erg lekker uit! Mooi gemaakt.
 

Langemakki

Stoker
 
 
Berichten
357
Die ga ik ook binnenkort maken!  Lekkerrrrrr
 

Rich

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
155
Mmmmmmmm fatty, altijd lekker.
Ziet er goed uit hoor!
 
Bovenaan Onderaan