Vanochtend de wekker gezet op half 8, zodat ik op tijd kon beginnen om mijn varkensnekje om te toveren tot pulled pork. Het was een stuk vlees van 1,5 kilo. Gister avond had ik de rub al op het varkentje gestrooid. Voor de rub heb ik een recept op de site van Noskos gebruikt https://www.bbq-nl.com/southern-succor-pork-rub/.
Een flinke snake in de barbecue gelegd, zodat ik zeker was van genoeg brandstof. De temperatuur schommelde de hele run tussen de 115 en 125 graden, helemaal prima dus. Bijna niks hoeven bijstellen.
Nadat het varkentje op de bbq lag was ik vast begonnen aan de Cole Slaw (https://www.bbq-nl.com/sea-side-smokers-coleslaw/).
Omdat het maar een klein stuk vlees was ging het allemaal ontzetten rap. Voordat ik het door had was de 74 graden gepasseerd. Toen heb ik een glaze over het varkentje gedaan. zo'n 90 minuten later ingepakt in folie. Bij 94 graden was het vlees overal boterzacht. Vervolgens het vlees laten uitwazem en heerlijk laten rusten. Na het rusten direct gepulled en (stiekem) wat gesnoept. De pulled pork staat nu in de koelkast voor morgen. Hieronder vast wat foto's van de barbecue sessie. Morgen komt een foto van het eindresultaat.
Een flinke snake in de barbecue gelegd, zodat ik zeker was van genoeg brandstof. De temperatuur schommelde de hele run tussen de 115 en 125 graden, helemaal prima dus. Bijna niks hoeven bijstellen.
Nadat het varkentje op de bbq lag was ik vast begonnen aan de Cole Slaw (https://www.bbq-nl.com/sea-side-smokers-coleslaw/).
Omdat het maar een klein stuk vlees was ging het allemaal ontzetten rap. Voordat ik het door had was de 74 graden gepasseerd. Toen heb ik een glaze over het varkentje gedaan. zo'n 90 minuten later ingepakt in folie. Bij 94 graden was het vlees overal boterzacht. Vervolgens het vlees laten uitwazem en heerlijk laten rusten. Na het rusten direct gepulled en (stiekem) wat gesnoept. De pulled pork staat nu in de koelkast voor morgen. Hieronder vast wat foto's van de barbecue sessie. Morgen komt een foto van het eindresultaat.